Search
Close this search box.

Nastja Gabor predstavila novo božično pesem z naslovom Božični čas (Video)

Korošica Nastja Gabor je v tem predbožičnem času izdala novo pesem in zanjo posnela tudi videospot.

Čeprav je ta čas zeloooo mrzel pa si ga lahko pričaramo za najlepše spomine. Lahko se smučamo, sankamo, kepamo, delamo snežake z najmlajšimi, koliko je dobrih božičnih filmov, ko se lahko konec večera stisnemo in pogrejemo pod dekco in jih skupaj pogledamo. Vse diši po cimetu, dobrem kuhanem vinčku ali čaju, piškotih,” so besede, s katerimi je izdajo nove pesmi in videospot pospremila simpatična pevka.

Glasba: Domen Hudrap & BaLu music Tekst: Nastja Gabor & BaLu music Arr. & Produkcija: Domen Hudrap & BaLu music Video by: Neo Visuals, 2022

Nastja Gabor se je s petjem začela ukvarjati že v otroštvu. Nastopila je na več otroških in mladinskih festivalih tako doma kot v tujini (Makedonija, Bolgarija, Nemčija, Črna gora, Budimpešta), v tujini prvič pri dvanajstih letih. Po zmagi na tekmovanju Korajža velja je za nagrado dobila svojo prvo avtorsko pesem, »Prvi ples«, s katero je leta 2007 zmagala na otroškem festivalu FeNS. Na njem je zopet slavila naslednje leto s skladbo »Moj svet«, tokrat v najstniški kategoriji. Leta 2009 sta s Patricijo Selan začeli ustvarjati kot duo oziroma duet Naju. V približno dveh letih delovanja sta skupaj izdali več pesmi. Prvo leto sta nastopili na FeNS-u in Sunčanih skalah, leta 2010 pa na Slovenski popevki (»Metulj«), kjer sta po glasovanju občinstva dosegli četrto mesto.

Leta 2011 se je prijavila na 2. sezono šova Slovenija ima talent. Kljub uspešni avdiciji pred žiranti za polfinale ni bila izbrana. Nekoliko uspešnejša je bila v Misiji Evroviziji, kjer se je uvrstila med prvo šestnajsterico (izpadla je 6. novembra 2011). Poleti 2012 je predstavila solo skladbo »Ta dan«.

Po nekajletnem premoru je leta 2018 zopet začela snemati novo glasbo, začenši s skladbo »Sol na rano«. Tega leta je nastopila na Popevki, in sicer s »Tisoč in eno zgodbo«, pri kateri je zopet sodelovala z Žigo Pirnatom in Andražem Gliho, avtorjema »Metulja«. Sledili so singli »Na koncu vse prav se obrne«, »Mama«, »Še vedno padam nate« in »Jaz in ti«. Slednjega sta zanjo napisala Raay, ki sicer redno sodeluje z njenim partnerjem Luko Basijem, in Marjetko Vovk, izšel pa je dva tedna pred začetkom 6. sezone šova Znan obraz ima svoj glas, v kateri je sodelovala spomladi 2022.

VIR: Wikipedija

Dogodki