Na mednarodnem glasbenem tekmovanju z odličnimi rezultati tudi Matevž Glasenčnik in Neža Jezernik

Pretekli teden je potekalo mednarodno tekmovanje PaMus Flow Global music competition, na katerem sta se odlično odrezala dva učenca Glasbene šole Radlje ob Dravi. Klarinetist Matevž Gostenčnik je prejel drugo nagrado, flavtistka Neža Jezernik pa je prejela prvo nagrado in absolutno prvo mesto v svoji kategoriji.

Matevž Glasenčnik obiskuje šesti razred in igra klarinet. Na mednarodnem tekmovanju PaMus Flow Global music competition je prejel drugo nagrado pod mentorstvom Vojka Trnjka. Kot so povedali v Glasbeni šoli Radlje ob Dravi je mladi glasbenik s svojo predanostjo do instrumenta pokazal, da z nadarjenostjo in pridnostjo lahko dosežeš zelo veliko. Dodali so, da je tudi v preteklih letih veliko nastopal in tekmoval na različnih državnih in mednarodnih tekmovanjih. “Matevž se v tem času pripravlja na sprejemne izpite ki potekajo v Ljubljani in Mariboru zato mu želimo veliko uspeha. Odločen je, da mu uspe saj ima v življenju že začrtano pot, pot glasbenika,” so še dodali v glasbeni šoli.

VIDEO: Matevž Glasenčnik – PaMus Flow tekmovanje:

Na tekmovanju PaMus Global music competiton se je odlično odrezala še ena učenka njihove glasbene šole. Neža Jezernik prav tako obiskuje 6. razred in igra flavto pod mentorstvom Sanje Krajnc. Na mednarodnem tekmovanju je prejela prvo nagrado in absolutno prvo mesto v svoji kategoriji. V glasbeni šoli pravijo, da “učenko kot je Neža srečaš malokdaj v svoji pedagoški praksi, saj je v vseh pogledih enkratna. Je vsestranska glasbenica saj poleg flavte odlično igra tolkala, pleše balet, igra klavir in še bi lahko naštevali.” Ob tem še dodajo, da “svoj karakter, odločnost in muzikalnost izraža v glasbi in je z vsem svojim srcem predana le tej.” Mentorica Sanja Krajnc je dejala: “Neža je kot mala gobica, ki vpija znanje iz vseh strani, je odlična poslušalka in interpretorka. Zelo sem vesela, da sva  skupaj obrusile diamant, ki sveti in sveti…”

VIDEO: Neža Jezernik – PaMus Flow tekmovanje:

Na mednarodnem tekmovanju PaMus Flow Global music competition pa se je odlično odrezal tudi trobentač Anej Gorenjak, o katerem smo že poročali TUKAJ.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije