Modrijani in Prifarski muzikanti v nabito polni dvorani Špic D poskrbeli za nepozabno vzdušje (FOTO)

4

Modrijani in Prifarski muzikanti so v preteklih dneh napolnili dvorano Špic D ter navdušili številne ljubitelje tovrstne glasbe, ki so uživali ob izvrstni izvedbi obeh koncertov. Zato organizatorji napovedujejo, da bo takšnih večerov v Dravogradu še precej.

Dvorana Špic D v Dravogradu je postaja vedno pogosteje gostitelj priznanih zabavnih in narodno zabavnih ansamblov. Lokacija na stičišču treh dolin in ravno pravšnja velikost dvorane je tisto, kar prepriča prenekatero vrhunsko skupino, da se odloči izvesti koncert ravno v Dravogradu.

Tako smo bili letos lahko priča že dvema vrhunskima koncertoma. Najprej so za nepozabno zabavo poskrbeli Modrijani, ki so v dvorani Špic D nastopili 1. februarja, na valentinovo pa so se za koncert v Dravogradu odločili še Prifarski muzikanti.

Na prekrasnem valentinovem ečeru so obiskovalci lahko prisluhnili najlepšim ljubezenskim pesmim po izboru Prifarcev. Na koncertu je bilo slišati slovenske ljudske pesmi, popevke, ljudske pesmi drugih narodov in zimzelene svetovne uspešnice.

Prifarci so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Dejan Šuštar na braču (prvi bas).

Tokrat pa so se Prifarcem, ki so leta 2018 praznovali 30 let uspešnega delovanja, na odru pridružile tudi gostje, odlične glasbenice kot so citrarka Jasmina Levičar, violinistka Anja Bukovec, pop pevka Irena Verčkovnik in prvovrstna raziskovalka prekmurske ljudske glasbe Tjaša Cigut.

Vir: Robert Preglau, koordinator OI JSKD Dravograd


Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije