Letni koncert Moškega pevskega zbora Vres letos kar prek spleta

vres

Zaradi novega koronavirusa so se pevci MoPZ Vres odločili, da vam pripravijo nekaj njihovih posnetkov iz preteklih letnih koncertov.

Moški pevski zbor Vres je zbor, ki je globoko vraščen v koroška tla. Članstvo v zboru članom pomeni ne samo srečanja in ljubezen do glasbe, ampak jim pomeni in prinaša ponos, pripadnost petju, druženju, kraju in koroškim ljudem.  “In je še več. Vres je način življenja za pevce in njihove družine, za prijatelje. Je kulturna institucija koroške ponosa in pokončnosti: živa utemeljitev in potrdilo naše slovenske – koroške identitete. Ubrano moško petje je najvišji cilj, je smisel in je energija, ki nastaja in raste iz harmonije druženja, čvrstih vezi in prijateljevanja”, sta o zboru, ki deluje že vrsto let, zapisala Košuta in Fras.

Vresovci se ponašajo z bogato zgodovino, saj aktivno delujejo že od leta 1977, torej 48 let. Zbor je na začetku vodil dvajset let Jožko Kert, naslednjih dvajset pa Almira Rogina. V 41. sezoni zbora je Vres prevzela Helena Buhvald, v zbor pa je s svojimi izkušnjami doprinesla predvsem svežino in mladostno energijo.

Moški pevski zbor Vres vsako leto pripravi letni koncert. Letos bi moral biti že 49. zapovrstjo, a ga zaradi koronavirusa ne bo. Namesto koncerta v živo pa so pripravili koncert na Youtubu, ki si ga lahko ogledate spodaj.

“Vidimo se v jeseni, ko vam bomo lahko zopet zapeli v živo. Vaši Vresovci!” so dodali.

VIR: JSKD

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.