Search
Close this search box.

Legendarna Pomaranča navdušila v razprodanem Kinu Šiška

Prva slovenska heavy metal zasedba, Pomaranča, je v Kinu Šiška nastopila v četrtek, 6. junija 2024.

V letu 2024 obeležujemo 45. obletnico slovenskega heavy metala, kot tudi 45. obletnico ustanovitve legendarne Pomaranče, zato smo bili v četrtek, 6. junija 2024, deležni prave glasbene poslastice. Na oder v Kinu Šiška v Ljubljani so stopili Tilen Hudrap, Matic Nareks, Matjaž Winkler, Edi Žorž in legendarni Mijo Popovič, ter v živo obudili vse velike uspešnice skupine Pomaranča. Da gre za res poseben dogodek je pričalo tudi dejstvo, da je po več kot 40 letih na odru s Pomarančo znova stal originalni klaviaturist skupine, Tomaž Žontar. Za nekaj pesmi se jim je pridružil tudi Mitja Petrovič, klaviaturist, ki je s Pomarančo nastopal v devetdesetih.

Na koncertu, ki je bil več kot mesec dni pred dnevom D že razprodan, kar je v vsej zgodovini Kina Šiška nekaj, kar se doslej še ni zgodilo nikoli, so kot predskupina nastopili Metalsteel, ki v letošnjem letu obeležujejo svoj 25. jubilej. Ena izmed najbolj prepoznavnih slovenskih metal skupin, je na oder  Kina Šiška stopila točno ob uri in dodobra ogrela publiko v nabito polni dvorani, imenovani Katedrala.  S skladbami, kot so Novi svet, Narcissus in mnogimi drugimi, ki jih je publika z odobravanjem pospremila z vzkliki in ploskanjem, so zagnali večer v težkih ritmih in pripravili vzdušje za težko pričakovani glavni dogodek večera.

Nekaj minut pred deseto so na oder stopili Pomaranča in publika je v dvorani znorela že ob prvih zvokih banda, ki je zaznamoval zgodovino slovenskega heavy metala. Vzdušje med publiko je bilo neverjetno, čutila se je pozitivna napetost in pričakovanje naslednje skladbe ob zaključku vsake prejšnje. Publika je glasno vzklikala ob spodbujanju skupine, ki je na odru prikazala neverjetno kemijo in usklajenost. Legendarni Mijo je neumorno ubiral strune in publika je skozi cel večer navdušeno vzklikala njegovo ime. Ob legendarnih skladbah, kot so Madbringer, Mora, Takoj se dava dol, Do neba iz pekla, Soldat, in Uniformiranci, je publika vidno uživala tako v obujanju spominov na čase, ko so skladbe nastajale in so Pomaranča orali ledino heavy metala v takratni Jugoslaviji, kot v pomlajeni postavi skupine, ki je priredila nepozaben koncert ob tako pomembni obletnici.

Prav posebna poslastica je bila zagotovo skladba Vse pesmi kličejo za njo, ki je bila doslej neobjavljena skladba Pomaranče, ki je nastala leta 1989. Močna balada, ki so jo fantje na koncertu prvič odigrali v živo pred publiko, je požela bučen aplavz in navdušenje tisoč glave množice v dvorani.

Na koncu sta se fantom na odru pridružila tudi prvotna pevca Zlatko Magdalenič in Boris Krmac, ki sta čestitala kolegom za zares vrhunskem koncertu, o katerem bodo zagotovo vsi še dolgo govorili.

Na koncertu je bilo tudi veliko Korošcev, ki so tako oboževalci heavy metala, Pomaranče in seveda našega Tilna, ki s Pomarančo postavlja nove mejnike. Obiskovalec koncerta Damjan je s prijatelji že v popoldanskem času prišel v Ljubljano s Koroške, saj kot je povedal za naš portal, takšnega dogodka pač ne gre zamuditi. Kot je še dodal, spremlja Tilna in njegov vzpon med metal ikone že od njegovih začetkov in videti ga stati na odru z zasedbo Pomaranča, ki je tako pomembna za slovensko metal sceno, je bilo nekaj zares posebnega.

Pomaranča je zažigala dobri dve uri in postregla z zares dovršenim koncertom, ki se bo zagotovo vtisnil v spomin vseh, ki so bili med srečneži, ki so si uspeli zagotoviti vstopnice za četrtkov dogodek.

FOTOGALERIJA:

Naroči se
Obvestilo o
guest

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Igor
Igor
4 dni nazaj

Super koncert je bil!

Dogodki

Prva slovenska heavy metal zasedba, Pomaranča, je v Kinu Šiška nastopila v četrtek, 6. junija 2024.