Search
Close this search box.

Legendarna pesem Vere Trafella dobila preobrazbo in videospot. Vera Trafella: “Zame je bil to nepozaben dan”

Pesem Koroško srce je izšla že pred dvaindvajsetimi leti. Letos pa so jo v novi podobi in z videospotom izdali ob 70. letnici pridobitve mestnih pravic Raven na Koroškem, saj je pesem postala dobra promocija Raven.

Ob izidu pesmi Koroško srce v novi preobrazbi in videospotu smo spregovorili z Vero Trafella, ki nam je povedala, da ji je pesem bila vedno pri srcu. Prav na 2. rojstni dan njenega sina Aneja, 24. julija 2008, je pesem postala Himna Koroškega radia po glasovanju poslušalcev.

Ideja, da bi pesem dobila preobrazbo in dodatno sodelovanje pa je nastala 23. decembra 2021 v garderobi Cankarjevega doma. Tam so Božidar A. Kolerič, Andrej Grobelnik, Matic Knežar in Vera Trafella peli pesem Zemlja Koroška na državni proslavi: “Beseda je padla in tako smo se lotili dela,” nam je zaupala Vera.

“Snemanje je bilo zame nekaj posebnega. To pesem sem vedno rada pela, še posebej takrat, ko so mi ljudje v občinstvu pomagali. V teh letih sem zagotovo pridobila nekaj izkušenj, zato sem zelo uživala za mikrofonom. Priznam, da sem imela mravljince po telesu, ko sem slišala prenovljen aranžma in na koncu tudi dovršeno pesem.”

Vera še doda, da se je veselila snemanja videospota, saj sama nikoli ni imela dovolj moči in idej, da bi ga posnela že prej: “Vse se zgodi z razlogom in najverjetneje je bilo prav tako. Potrebovala sem Pobe, da so me malo “brcnili”, hehe,” je zapisala za naš medij in dodala: “In končno je prišel ta dan, ki sem se ga tako zelo veselila. Doživeli smo marsikaj. Sonce, dež, grmenje, posebni občutki in veselje v srcu, dobro vzdušje in nasmeh na naših obrazih.”

Premiero videospota so imeli v sredo, 8. junija 2022 v Kulturnem centru na Ravnah in kot nam je zaupala je bila navdušena kot majhen otrok: “Veselila sem se ljudi. Hvaležna sem vsem, ki so s svojo prisotnostjo moj dan naredili imeniten, nepozaben. Tudi Pobi so bili navdušeni in veseli. Pesem Koroško srce je v dvorani segla v naša srca. V predverju sem se skupaj z ljudmi, ki so bili z nami, veselila.

Zame je bil to nepozaben dan.”

Vera se je na koncu še zahvalila Pobom, Občini Ravne na Koroškem in vsem, ki so pomagali, da je Koroško srce dobilo novo zgodbo.

izvajalci: Vera Trafella & POBI v sestavi: Božidar A. Kolerič, Andrej Grobelnik, Matic Knežar

Besedilo: Marjan Šneberger

Glasba: Božidar A. Kolerič

Aranžma: Božidar A. Kolerič, Luka Krof, Dejan Dimec

Posneto v: Studio Dimme Mežica

Mix in mastering: Dejan Dimec

Glasbeniki: Dejan Dimec: bobni, bas, kitara Luka Krof: klavir, harmonika, trobenta Zala Rek: violina Gregor Šteharnik: alt saxofon Miha Šrimf: pozavna

Video produkcija KikiRiki films, Dobran Laznik & Gregor Šteharnik

Producent projekta: Andrej Grobelnik

Scenarij spota: Andrej Grobelnik

Maska: Sandra Porič

Hair styling: Man Cave

Igralca: Marija Štriker, Nik Jandrič

Plesalci: Folklorna skupina Prežihov Voranc

Rekviziti: Andrej Grobelnik, The fire of Norik

Posebna zahvala Ireni Oder in Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika

Dogodki

Pesem Koroško srce je izšla že pred dvaindvajsetimi leti. Letos pa so jo v novi podobi in z videospotom izdali ob 70. letnici pridobitve mestnih pravic Raven na Koroškem, saj je pesem postala dobra promocija Raven.