Search
Close this search box.

Koroški reper se po daljšem premoru vrača z novim komadom in videospotom (VIDEO in FOTO)

Marko Marin, bolj znan pod svojim umetniškim imenom Night(M) se po treh letih odsotnosti na sceno vrača z novim komadom − pesmijo v video obliki. Gre za njegov drugi singl (SPET), tretjo solo ploščo (album) z naslovom CAJT PRINESE SVOJE.

Leta 2017 je izdal svoj prvi singl, ki nosi naslov 3-je. “To je bil nekako začetek tega, kar sem želel pokazati. Pesem sem posvetil svoji družini. Ker pa cajt preveč hitro teče pa bo v letu 2020 minilo že pet let od mojega drugega albuma z naslovom MOJ NAČIN in prav od takrat do zdaj je nastajal nov material. Tako bo nekje v prvi polovici leta 2020 izšla plata, katero sem že prej omenil,” nam je v pogovoru zaupal Night(M).

Zgodovina njegovega ustvarjanja sega v leto 2010, sicer pa je v glasbo vpet že od malih nog. Vse skupaj se je začelo že v osnovni šoli, kjer je začel s treniranjem breakdanca, v zgodnjih dvajsetih pa se je preizkusil tudi v pisanju besedil in kasneje še v produkciji.

Osrednji namen novega videospota in pesmi je po njegovih besedah predvsem ta, da javnosti sporoči ter pokaže, kako in zakaj se je po daljšem premoru sploh odločil še za en projekt. V njem je med drugim prikazano, kako se SPET odpravi početi nekaj, kar je včasih in kar ga je zaznamovalo.

“Čeprav pesem govori, kako sem se pripravljal na ta projekt in kakšno pot hočem izbrati, da bo tako, kot sam hočem, v videu prikažem, kako je včasih potekal moj dan, ko sem se še ukvarjal s športom, nogometom. Vse skupaj je mišljeno kot nekakšna prispodoba in da ni vse skupaj klasično repersko, ko si v studiu, pišeš, repaš …” je razložil.

Videospotu so dodani čudoviti kadri njegovega kraja bivanja, okolice in ene izmed lepot Koroške, v samem refrenu pa so prikazani do sedaj narejeni spoti, ki so jih z ekipo Dnevna soba studio ustvarili od leta 2010 pa vse do danes oziroma leta 2017, ko je bil posnet njegov prvi singl (3-je). “Vse skupaj je zapakirano kot nekakšen spomin, ki ga včasih še vedno doživljam in se ga rad spominjam,” je čustveno zaključil Night(M).

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Franja
Franja
3 let nazaj

Čestitam ! Veseli me, da mladi ustvarjajo in to ob vseh družinskih in drugih obveznostih, ki jih v življenju imajo!