Tilen Hudrap znova premika meje (FOTO in VIDEO)

Svetovno znani Ravenčan Tilen Hudrap je tik pred izdajo novega albuma z legendarnim nemškim bandom U.D.O v sodelovanju z orkestrom nemške vojske.

Plošča, ki izide 17. julija, bo vsebovala petnajst avtorskih komadov, ki so nastali leta 2019 v obojestranskem sodelovanju skupine in komponista Alexandra Reuberja, pod budno aktirko producenta Stephana Kaufmanna. Projekt bi sicer odrsko premiero doživel pred 80. 000 glavo razprodano množico na letošnjem glavnem odru največjega nemškega festivala Wacken Open Air, a je zaradi nastale situacije s covidom-19 prestavljen na drugo leto. Obeta se tudi turneja aren s posebno produkcijo in številnimi gosti.

Hudrap, eden izmed najbolj prepoznavnih bas kitaristov v Evropi in najuspešnejši metal glasbenik iz območja celotne nekdanje Jugoslavije, je do sedaj z različnimi velikani rock ter metal žanrov izdal sedem albumov. Igral je s petimi svetovno priznanimi skupinami, med najbolj neponovljive dosežke se uvrščajo globalne turneje z velikimi Pestilence iz Nizozemske in Testament iz Kalifornije v ZDA (člani najbolj znamenite ameriške peterice z Metallico, Megadeth, Slayer in Anthrax), Hudrapovo trenutno skupino (U.D.O iz Nemčije) pa vodi veliki Udo Dirkschneider, ki je z Accept prodal preko 20 milijonov albumov.

Hudrap  je tekom bogate kariere s svojimi skupinami izdajal albume preko slavnih založb (SPV/Steamhammer, AFM/Sony, Atlantic…) in stene le-teh deli z nekaterimi izmed največjih skupin na svetu (Scorpions, AC/DC, Judas Priest, Helloween, Kreator, Sepultura, Motörhead, ZZ Top…). Izjemni koroški glasbenik sicer že leta nastopa na ogromnih globalnih festivalskih odrih z npr. Iron Maiden, Deep Purple, Ozzy Osbourneom, Rammstein in vsemi ostalimi velikimi imeni, največji koncert pa je odigral v Kanadi pred 75.000 oboževalci. Do sedaj je igral v rekordnih 53 državah. Hudrap piše edinstveno in pravzaprav nepredstavljivo zgodbo v svetu hard rock in heavy metal glasbe ter ustvarja zgodovino, ki bo še dolga leta navdihovala prihodnje generacije.

Tilen Hudrap na odrih širom sveta (Foto: Dominika Torkar)

Kot zanimivost prilagamo zares častivreden seznam držav, v katerih je Hudrap doslej že nastopil:

Norveška, Švedska, Finska, Danska, Nemčija, Španija, Italija, Romunija, Srbija, Hrvaška, Nizozemska, Francija, Madžarska, Poljska, Češka, Slovaška, Estonija, Latvija, Litva, Rusija, Kazakstan, Baskhortostan, Ukrajina, Avstrija, Liechtenstein, Angola, Luksemburg, Anglija, Švica, Bolgarija, Republika Irska, Škotska, Severna Irska, Slovenija, Argentina, Venezuela, Kolumbija, Brazilija, Peru, Čile, Panama, Costa Rica, Guatemala, El Salvador, Mehika, ZDA (36 zveznih držav v ZDA od 50ih), Haiti, Jamajka, Kanada, Gruzija, Izrael, Turčija, Grčija.

Besedilo: Media promotions