Search
Close this search box.

Koroška pevka Lucija Štrekelj predstavlja novo izpovedno balado »Višje«

Odlična koroška pevka pa se na sceno vrača še bolj energična, drzna in odlična kot kadarkoli doslej. Višje je izpovedna balada, ki je življenjska, realna, optimistična … Z Lucijo smo poklepetali o novi skladbi, videospotu, načrtih za prihodnost in še marsičim zanimivem.

Tudi tokrat se je s krasnim izdelkom še enkrat več izkazala domača zasedba znanih imen: avtorica besedila je Barbara Jelen, avtor glasbe in aranžmaja pa Luka Krof, ki je posnel tudi klaviature. Za posneto kitaro, bas kitaro ter končni mix in mastering je poskrbel nihče drug kot Dejan Dimec – Dimme. Spremljevalne vokale je odpela Valerija Tomic, bobne je odigral Lan Vračun, violine Zala Rek. Videospot sta posnela Grega Šteharnik in Dobran Laznik (Kiki-Riki Films).

O novi skladbi nam je Lucija povedala: »Skladba je dejansko izpovedna in meni res posebna. Vsekakor se mi zdi, da se v sporočilu lahko najde čisto vsak. Življenje nas iz dneva v dan preseneča, tako pozitivno kot negativno in na nas je, da se trudimo osebno rasti iz dneva v dan in ohranjati optimizem. Težko je, vendar ko si res na dnu, ostane samo, da greš še višje. Besedilo je napisala moja prijateljica, pisateljica Barbara Jelen, ki je tudi moja motivatorka in res posebna oseba.«

Glasba je bila vedno prisotna v njeni družini, saj ima veliko sorodnikov, ki so poklicni ali ljubiteljski glasbeniki. Ta je zanjo način sprostitve in predvsem medij, skozi katerega lahko deli svoje občutke, prepričanja in s tem osrečuje ljudi. Po koncu srednje šole je začela nastopati kot solistka in sodelovati z različnimi glasbeniki tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Priložnost je imela sodelovati z Gorazdom Čepinom, skupino Farty Animals, Dejanom Dimcem, Luko Pernekom, Daretom Kauričem, Gregorjem Šteharnikom … Bila je članica koroške zasedbe Fauš dur, Deja Vu banda, Forum bande

Lucijo smo povprašali tudi o njenih načrtih za prihodnost. Kaj odgovarja?

»Pričakovanja so tudi z moje strani velika, želje so. Želim izdati CD in imeti samostojne koncerte, vendar je to res ogromen zalogaj v vseh pogledih. Glede na to, da je glasba moj hobi, je tudi čas omejen, saj sem po poklicu učiteljica, predvsem pa mama in tej najpomembnejši vlogi, želim posvetiti kar čim več časa, tako da nekaj zagotovo bo. Kdaj in kako pa ne upam napovedovati. Tudi finančni vložki nikakor niso zanemarljivi in tempo ustvarjanja bo temu primeren.«

Po kratki pavzi se vračaš nazaj na glasbeno sceno in tega smo vsi zelo veseli. Kakšna je nova/stara Lucija?

»Vračam se kot nova/stara Lucija. Z novimi izkušnjami, novimi željami, osebnostno drugačna, mogoče bolj zrela in tudi odrske energije imam po moje na pretek. Nastopi me napolnijo, tudi če sem privatno včasih brez, me glasba dvigne na višjo raven.

Pred kratkim si nas presenetila tudi z novo spletno stranjo.

“Spletna stran je bila v načrtu že mnogo let nazaj, sedaj pa sem v sodelovanju s spletno agencijo Si team končno uresničila tudi ta del.”

Za konec pa smo jo poprosili še za sporočilo, ki ga namenja bralcem našega portala. Tole sporoča:

»Bralcem želim sporočiti da naj si dovolijo biti ranljivi, da naj ne bodo preveč samokritični, da naj se ne predajo ko doživijo neuspeh, izgubo in naj sledijo svojim željam, ciljem in predvsem naj verjamejo vase in v svoje zmogljivosti.«

Prelepa popotnica za vse, ki nas spremljate in radi prebirate. Mi pa vas sedaj vabimo tudi k ogledu novega videospota čudovite izpovedne balade – “Višje”. Zagotovo nas bo Lucija Štrekelj v prihodnje popeljala na mnoga glasbena popotovanja, ki jih nestrpno pričakujemo in se jih veselimo.

Lucijo in njeno ustvarjanje lahko spremljate TUKAJ.

Dogodki

Odlična koroška pevka pa se na sceno vrača še bolj energična, drzna in odlična kot kadarkoli doslej. Višje je izpovedna balada, ki je življenjska, realna, optimistična … Z Lucijo smo poklepetali o novi skladbi, videospotu, načrtih za prihodnost in še marsičim zanimivem.