Search
Close this search box.

Korošec Anej Gorenjak do prvega mesta na mednarodnem spletnem tekmovanju v klasični glasbi (VIDEO)

Anej Gorenjak z Raven na Koroškem na svoji glasbeni poti niza uspeh za uspehom. Tokrat je osvojil prvo mesto na mednarodnem spletnem tekmovanju za klasično glasbo LCMC 2021, ki je potekalo v Londonu.

Kot je po tekmovanju pojasnil Gorenjak, je to eno od največjih klasičnih tekmovanj v Evropi, ki je potekalo v treh etapah. Predtekmovanje, prvi in drugi krog ter na koncu še finale.

VIDEO: Anejev nastop na mednarodnem tekmovanju

Ker je zmagal v finalu, so mu omogočili tudi promocijo njegovega posnetka na vseh povezavah, ki jih nudi London Classical Music Competition. Hkrati pa je bil povabljen že tudi na naslednje tekmovanje, ki ga bodo prirejali.

Anej Gorenjak je mlad trobentač z Raven na Koroškem, ki mu je bila glasba položena v zibelko. Na Glasbeni šoli na Ravnah na Koroškem se je sedem let učil igranja na trobento. Zdaj pa je dijak 2. letnika Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Poleg talenta, ki ga ima, je za takšne uspehe potrebnega veliko trdega dela, discipline, veliko vaje, truda, odrekanja, energije in moči. Ob šolskih dejavnostih, ki jih opravlja sproti, vsak dan trobenti nameni 4 do 5 ur igranja. Ker je trobenta instrument, ki ga je potrebno vaditi po etapah, začne z vajo že ob 6. uri zjutraj. Včasih so ustnice tudi preutrujene, zato mora, kakšno vajo tudi izpustiti, še pojasni vrhunski trobentač, ki sicer pravi, da je to zelo redko, saj rad stisne zobe in trdo dela za svoj zastavljeni cilj.

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Marija
Marija
1 leto nazaj

Anej, čestitke!

Marija
Marija
1 leto nazaj

Še boljši od dedija in atija…! To delaj!

Dogodki