Kompleks vam ob valentinovem podarja koncert The Moonshiners

KMKC Kompleks vam v sodelovanju z Jazz Ravne ob valentinovem podarja koncert.
4bf62178-511c-4b30-8775-02d2a8c0caa0

“Zgodba je se je začela tako … Valentinovo bo, koncertov ni, ljudje ne morejo kam, Kompleks je iskal ekipo, ki bi znala za hec kaj sladkobnega zaigrat ob tej priliki. Pa smo se vprašali: domača ekipa jazzerjev? Zakaj pa ne,” pravi ekipa organizatorjev.

Dva sošolca iz Bostona – pevka Ajda Stina Turek in vibrafonist Vid Jamnik, motor za bobni Matic Črešnik, starosta koroškega jazza Jure Praper na kitari, pa za zaključek še vse bolj nenadomestljivi velenjski basist Miha Koren.

Za tehniko je poskrbela ekipa v sestavi: Aleš Gangl, Uroš Zavodnik, Nik Gradišnik, Dorijan Plevnik.

Kaj je nastalo? Z glasbeniki so pripravili kratek koncert, za razliko od prvega povsem neslovenski, pravijo, da kot nalašč za predvečer zahodnjaškega valentinovega. “Zakaj pa kratek? Ker jazzerji preveč popa pač ne prenesejo in ker vam tako ostane čas za … Saj veste: za valentinovo,” še dodajo organizatorji.

 The Moonshiners.

Ajda Stina Turek (vokal), Jure Praper (kitara), Vid Jamnik (vibrafon, xylosinth), Miha Koren (bas kitara) in Matic Črešnik (bobni) so stari glasbeni znanci, ki so v preteklosti že večkrat sodelovali v različnih glasbenih sestavih. V letu 2020 so združili moči in ustanovili zasedbo The Moonshiners, ki v prvi vrsti navdušuje s svežimi priredbami skladb različnih zvrsti, jazza, funka, bluesa in tudi popa. Prizadevajo si, da bi čimprej nadaljevali z zastavljenimi načrti in v prihodnosti še marsikateri večer popestrili s sproščenim vzdušjem in živahnimi ritmi.

Koncert si boste lahko danes, ob 20. uri pogledali na spodnji povezavi:

VIR: Jazz Ravne, KMKC Kompleks

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije