Koboltovi iz Mežice zmagovalci tretje sezone Družina poje

za objavo

Danes smo si lahko ogledali še zadnjo oddajo Slovenski pozdrav v tej sezoni, v kateri ima že tretjo sezono zapored osrednji prostor rubrika Družina poje. V njej so do nocoj dvakrat nastopili tudi Koboltovi iz Mežice, ki so premagali vseh 12 sodelujočih družine, vključno z družino Frančič ter po mnenju sodelujočih ansamblov, tudi zmagali.

 

Koboltovi, oče Peter, mama Sara ter otroci Jakob, Klara, Anamarija in Kristina, so se tudi v finalni oddaji predstavili z avtorsko pesmijo Prelepi Sloveniji, ki je nastala prav za oddajo Slovenski pozdrav, za katero so že v polfinalni oddaji poželi same pozitivne kritike. Po besedah Sare pa jo bodo najverjetneje tudi posneli.

Jakob je povedal, da je bila mama tista, ki je najpogosteje želela, da vadijo. Sara je v oddaji pohvalila otroke, da so kljub mladosti zelo pridni in radi vadijo. Sara, ki je po poklicu zobozdravnica, pa je že bila s strani otrok, ki obiskujejo njeno ordinacijo, tudi izzvana, da naj jim tudi kaj zapoje, smo še izvedeli med oddajo.

Od Koboltovih smo tudi izvedeli, da jim je sodelovanje v oddaji prineslo tudi prepoznavnost, klicali so jih ljudje iz celotne Slovenije in tudi tujine. Sodelovanje in nastop v Slovenskem pozdravu pa jih je tudi še bolj medsebojno povezalo. Zaradi tega pa so tudi večkrat skupaj prepevali. Med drugim so se zahvalili Ditki Čepin, Glasbeni šoli Ravne, Glasbenemu centru Rošer ter vsem, ki so jim pri tem pomagali.

Peter Kobolt je v oddaji povedal, da živijo v okolju, kjer jih sosedi zalagajo z dobrotami. »Smo bili pa zelo presenečeni nad odzivom ljudi, predvsem tistih, za katere si nismo mislili, da sploh gledajo televizijo, kaj še le to oddajo,« je še dodal Peter.

Preberi še:  V noči na ponedeljek možni krajevno močnejši nalivi. Na Koroškem možnost razlivanja rek

Kljub zdravstvenim težavam Anamarije, ki je bila v preteklih dneh celo v bolnišnici, so Koboltovi na odru opravili svoje delo več kot odlično in s tem potrdili, da smo Korošci zmeraj za mušter bili. Za nagrado so med drugim prejeli enajstdnevno križarjenje po Evropi z ansamblom Saša Avsenika.

Iskrene čestitke obema družinama za odličen nastop, predvsem pa seveda Koboltovim, o katerih bomo zagotovo še pisali.

prijavi se

prijavi se v svoj račun