Jazz Ravne je praznoval z vrhunskim Miron Rafajlovič quartetom

Spoj afro-kubanskih, španskih in bližnjevzhodnih melodij in ritmov, prepletenih z balkanskim melosom je navzoče povsem prevzel in navdušil.

V četrtek, 16. marca, ob 20. uri je Jazz Ravne obeležil svojih 16. let. Nova glasba, nova publika, nova energija. Vrhunski mednarodno obarvan koncert Jazza Ravne v KMKC Kompleks. Miron Rafajlovic Quartet je obiskovalce popeljal v edinstveno glasbeno potovanje.

Sicer pa, 16 let je Jazz Ravne z nami in ravno toliko časa je že odkar številna publika spremlja vse te vrhunske koncerte.

Tudi tokrat je bilo tako. Prostor Kompleksa je bil napolnjen do zadnjega kotička in dih jemajoči koncert je navdušil še tako zahtevno publiko. V Španiji živeči Sarajevčan se je že kot najstnik preselil v Kanado, kjer je pri svojih 25 letih sklenil pogodbo s svetovno znanim Cirque du Soleil in z njimi preživel osem let z več kot 2000 predstavami v več kot 40 mestih širom sveta.

Poleg sodelovanja s Cirque du Soleil je nastopil na nekaterih najpomembnejših svetovnih jazz festivalih, kot so North Sea Jazz v Rotterdamu, Elbjazz Hamburg, Montreal Jazz Festival, leta 2022 pa je z zasedbo, ki bo gostovala pri nas, nastopil tudi v rodnem Sarajevu. V njihovi glasbi je moč slišati glasbeno izročilo vseh nastopajočih; gre za lahkoten spoj afro-kubanskih, španskih in bližnjevzhodnih melodij in ritmov, prepletenih z balkanskim melosom, vse skupaj pa subtilno preobrnjeno v sodobno zvočnost.

Zasedba na odru, ki je pričarala izjemni glasbeni večer: 𝐌𝐢𝐫𝐨𝐧 𝐑𝐚𝐟𝐚𝐣𝐥o𝐯𝐢𝐜́ (BIH) – trobenta, 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥 𝐆𝐚𝐫𝐜𝐢́𝐚, 𝐃𝐢𝐞𝐠𝐨 (ESP) – klavir, 𝐑𝐞𝐢𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐄𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐝𝐞 ‘𝐄𝐥 𝐍𝐞𝐠𝐫𝐨́𝐧’ (CUB) – bas, 𝐒𝐡𝐚𝐲𝐚𝐧 𝐅𝐚𝐭𝐡𝐢 (IRN) – bobni.

Še na mnoga leta!