Mladi glasbeniki na “Sedi dov” v Mežici še dodatno ogreli vroče junijsko ozračje (FOTO in VIDEO)

DSC_0362

Včeraj, 27. 6. 2019 je bilo v amfiteatru za Narodnim domom v Mežici glasbeno popoldne “Sedi dov”, kjer smo lahko od 17. do 22. ure uživali v vročem popoldnevu ob hladni pijači in dobri glasbi.

Kot smo že omenili sta projekt “Sedi dov” od same ideje vse do realizacije vodila Kaja Krebel in Luka Krof. Kaja Krebel nam je povedala, da je to leto premierno, želja pa je, da bi ljudem vsako leto predstavila zanimive izvajalce v sproščenem okolju.

Samo ime dogodka “Sedi dov” izhaja iz namena, ki ga želita doseči Kaja Krebl in Luka Krof, ta pa je, da se mimoidoči ustavijo, pogovarjajo, pojejo, se usedejo, kaj popijejo… Kot Korošci radi rečemo :“sedi dov pa popij neki, sedi dov pa pikni mavo, sedi dov pa posluši, sedi dov pa uživi…”

“Sedi dov”.

Kot nam je zaupala pred dogodkom, je bila želja, da s glasbenim popoldnevom dodata svoj košček v mozaiku glasbenega in kulturnega dogajanja v Mežici. Ob čudovitem ambientu amfiteatra za Narodnim domom v Mežici sta želela izkoristiti in ustvariti intimno ter sproščeno vzdušje, ki naj bi privabilo tako sladkokusce drugačne glasbe kot tiste, ki se slučajno sprehodijo mimo. Spodbuditi sta jih želela, da zavzeto prisluhnejo glasbi, si vzamejo čas za prijatelje, znance ali preprosto, čas zase.

Na glasbenem popoldnevu “Sedi dov” so se skoraj premierno predstavili mežiški rock Ansambl Pinka Flojda. V nadaljevanju smo lahko prisluhnili jazz vzdušju,ki sta nam ga pričarali pevka Klara Veteršek in kitaristka Urška Supej. Za zaključek pa je poskrbela “gledališka-etno” skupina Karavana.

Rock Ansambl Pinka Flojda sestavljajo štirje študenti, ki prihajajo iz koroške: Gašper Kamnik, Žiga Sedar, Aljaž Škrabec in Matej Mori. Člani skupaj igrajo dobrih pet mesec, včeraj pa je bil v Mežici njihov drugi nastop. Vsi so samouki, predstavili pa so se z priredbami različnih rock komadov. Pravijo: “Špilamo na šus in smo radi glasni”. Imajo tudi eno avtorsko pesem z naslovom “Freedom, love and peace”, ki pa je še niso uspeli posneti. Njihovi načrti za v prihodnje so, da bi ustvarili čim več avtorske glasbe.

Ansambl Pinka Flojda.

VIDEO: Rock Ansambl Pinka Flojda na “Sedi dov”.

V današnjem vročem popoldnevu nas najdete “Tam za Narodni dom Mežica, kjer je tapravi plac”, da uživamo v muziki ☀️🎶Glasbeno popoldne “Sedi dov”🍹v Občina Mežica.

Objavil/a Koroške Novice dne Četrtek, 27. junij 2019

Skupna pot pevke Klare Veteršek in kitariske Urška Supej se je začela v Celovcu, kjer Klara študira petje in flavto, Urška pa kitaro. Pred enim letom sta začeli skupaj nastopati na raznih koncertih. Obe sodelujeta tudi pri drugih zasedbah, skupaj pa najraje igrata jazz, pop, klasiko, R&B in soul. Za nastop v Mežici sta se odločili, da predstavita pesmi v “latin preobleki”, zato sta si izbrali temu primerne popevke. V prihodnosti se želita še naprej in čim več ukvarjati z glasbo.

Klara Veteršek in Urška Supej Duo.

VIDEO: Kako sta Klara Veteršek in Urška Supej Duo na “Sedi dov” zapeli in zaigrali si poglejte v posnetku.

V Občina Mežica za Narodni dom Mežica sta na Glasbeno popoldne “Sedi dov” tudi Klara Veteršek in Urška Supej Duo 🎶🎼

Objavil/a Koroške Novice dne Četrtek, 27. junij 2019

Skupina Karavana je “gledališka-etno” glasbena skupina, člani katere prihajajo iz vseh koncev Slovenije. Svoje prostore so našli na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), katero obiskuje pet članov zasedbe. V skupini so Živa Bizovičar, Lucija Harum, Ivana Percan Kodarin, Gašper Lovrec, Martin Vogrin, Lovro Zafred ter dva člana, ki nista študenta AGRFT Ema Kobal in Luka Krof. Glasba, ki jo delajo je kot pravijo mešanica etna, malo jazza in nekaj ciganske oziroma gipsy glasbe.

Pogovarjali smo se z članom skupine Lovrom Zafredom, ki nam je povedal: “Skupina je nastala leto in pol nazaj iz neke čiste ljubezni do etno in jazz glasbe.” Svojo glasbeno pot so začeli z priredbami pesmi, ki so jim bile všeč in sicer tako, da so jih igrali na nek svoj način, z različnimi inštrumenti (harmonika, violina, violončelo, trobenta, klavir, kitara, bas kitara). Kasneje so začeli literarna besedila, ki so jim bila blizu povezovati z glasbo in jih skozi le-to interpretirati, pri tem pa so začele nastajati avtorske pesmi. Sedaj igrajo večinoma svojo glasbo s slovenskimi teksti, v Mežici so tudi že posneli eno izmed avtorskih pesmi. Želja je tudi, da izdajo svoj album. Večinoma koncertirajo v Ljubljani, po raznih festivalih, včeraj pa so izven Ljubljane nastopili prvič. Pravijo, da njihovo ime “paše” na to, kar so: “Zelo dolgo smo ga iskali, nato pa je prišla ideja: toliko nas je, takšno glasbo igramo. Smo ena karavana, potujoča skupina, ki dela to kar jih zabava.”

Gledališko-glasbena skupina Karavana.
FOTO: Nika Hölcl Praper

VIDEO: S kakšno glasbo pa so nas v večer popeljali člani gledališke-etno skupine Karavana pa si poglejte v priloženem video posnetku.

V Občina Mežica se na svoj nastop za Narodni dom Mežica pripravljajo skupina Karavana. 🎶☀️

Objavil/a Koroške Novice dne Četrtek, 27. junij 2019

Kaja Krebel pa nam je ob koncu dogodka povedala: “Glasbeno popoldne “Sedi dov”, ki se je tekom prireditve prevesilo v pozni večer, nam bo ostalo v spominu zaradi odličnih izvajalcev, prijetnega ambienta in sproščenega druženja med znanci in prijatelji. Zahvalili bi se radi vsem sponzorjem in posameznikom, ki so verjeli v ta projekt in ga pomagali uresničiti. Vabljeni, da se skupaj “vsedemo dov” tudi naslednje leto.”

In kako sta bila glavna organizatorja zadovoljna s dogodkom?

Kaja Krebel nam je zaupala: “Točnega števila obiskovalcev ne veva, sva pa bila nad obiskom presenečena, saj sva želela, da se poleg ljudi, ki so tja prišli namerno, ustavijo tudi mimoidoči. In so se. Po sončnem zahodu smo zapolnili vse pripravljene sedeže. Z oglaševanjem dogodka nisva razkrila vseh podrobnosti, tako da je bilo prijetno pozitivno spremljati odzive ljudi, ki so ob glasbi in ambientu zelo uživali. Tudi sama glasba je prinesla v Mežico nekaj popolnoma drugačnega kot so tega vajeni krajani. Misliva, da je bil namen dogodka “Sedi dov” dosežen. V kraju si želimo, da bi to postala stalnica, oziroma, da bi se podobna druženja v poletnih večerih odvijala večkrat.”

V galeriji fotografij poglejte kako je bilo v Mežici na glasbenem popoldnevu “Sedi dov”:

V galeriji si lahko ogledate fotografije Nike Hölcl Praper:

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.