Search
Close this search box.

Glasbeni abonma prinaša na Ravne Pera Lovšina in Španske borce

Lovšin je v svoji karieri bil zaposlen kot novinar, urednik in reporter, od sredine 90 ih let pa je zgolj profesionalni glasbenik.

Na jugoslovanski trg je pripeljal slovito in tisti čas zelo uspešno pornografsko revijo Private, ki jo je do leta 1991 tudi urejal. Ob 40. letnici ustvarjanja je bil o njemu posnet igrano-dokumentarni film z naslovom Pero Lovšin – Ti lahko.

Lovšin je znan tudi po tem, da je do uspeha pomagal številnim mladim talentom, kot so Big Foot Mama ali Legalo Kriminalo. Big Foot Mama so bili njegova predskupina na začetku devetdesetih, del skupine pa kasneje njegova spremljevalna skupina Vitezi obložene mize.

Legalo Kriminalo so v tem trenutku njegova spremljevalna skupina imenovana Peter Lovšin & Španski borci. Kot solo izvajalec je v tem obdobju napisal več ponarodelih hitov, ki so zaznamovali različna obdobja: Hiša nasprot sonca, Najboljši par, Julita, Najboljš je bit zadet, Sam en majhen poljub, Dobri profesor, Tečaj romantike, Slovenija gre naprej, Angel iz nekje vmes, Tole je zate, Tja čez reko…

Med letoma 1993 in 2000 je izdal 5 studijskih plošč, za katere je prejel številna priznanja. Med drugim je eno (7. sekretar Skoja) posnel z hrvaškimi legendami Kud Idijoti.

Skupaj z Vladom Kreslinom in Zoranom Predinom je leta 2000 za ljubitelje nogometa posnel še vedno najbolj prepoznavno slovensko športno himno »Slovenija gre naprej«. Za himno je tudi napisal besedilo.

V četrtek, 23. februarja, ob 20. uri pa bo v okviru glasbenega abonmaja poskrbel za spektakel v KC Ravne na Koroškem. Vstopnico si lahko že danes zagotovite TUKAJ. Vabljeni!

Vir: kcravne.si

Dogodki

Lovšin je v svoji karieri bil zaposlen kot novinar, urednik in reporter, od sredine 90 ih let pa je zgolj profesionalni glasbenik.