Glasbeni abonma prinaša na Ravne na Koroškem Giannija Rijavec z godalnim kvartetom

Po povratku iz nadvse uspešne turneje po Argentini, kjer je imel Gianni Rijavec številne solistične koncerte s klavirjem za tamkaj živeče Slovence in argentinsko publiko se je porodila ideja o pop-simfo koncertu. Skupaj z njim še v tem mesecu prihaja v KC Ravne na Koroškem.
Gianni Rijavec

Predstavili vam bodo nov glasbeni projekt: Gianni Rijavec- klavir, vokal & godalni kvartet (združitev pop in simfonične glasbe). Priredbe skladb za godalni kvartet, ki ga sestavljajo akademske glasbenice prispevajo različni akademski glasbeniki: Patrik Greblo, Radovan Kokošar, Anže Vrabec,... Spremljevalno pop zasedbo: kitara-vokal, bas-vokal in tolkala pa prav tako sestavljajo prekaljeni glasbeniki.

Koncert bo potekal 26. januarja, ob 20. uri, v KC na Ravnah na Koroškem in bo pravo glasbeno doživetje.

Na koncertu glasbenik ob spremljavi klavirja, večglasnega petja, kitare, bas kitare, tolkal in ženskega godalnega kvarteta izvaja svoje najlepše balade iz bogatega repertoarja. Skladbe v novi pop – simfo preobleki doživijo novo dimenzijo, začutimo jih še globlje kot v izvirni izvedbi. Številne romantične balade na ta način dobesedno zaživijo, zdi se, kot da so bile napisane za simfonično izvedbo.

Z omenjenim »pop – simfo« koncertom glasbenik napoveduje prihod romantike, praznika ljubezni, kot največje življenjske vrednote, hrepenenja po svobodi in upor zoper vsakršno nasilje. Nežen, vendar strasten, čustev poln koncert je namenjen ljubezni, ki jo v današnjem času primanjkuje. To se odraža na vseh področjih, v vsakdanjem življenju. Človeški rod bo brez ljubezni propadel. Premalo se zavedamo, da se je za ljubezen potrebno boriti, moramo skozi trnje, da bi prišli do cvetja.

Vstopnico si lahko zagotovite TUKAJ ali na 051 638 100 / andrej@zkstm.si.

Vir: KC Ravne na Koroškem

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije