Glasbena skupina Manifest izdala nov videospot

Pred dobrima dvema tednoma je glasbena skupina Manifest v javnost spustila nov videospot in z njim komad z naslovom V PRIJEMU OBLASTI, ki bo imel svoje mesto na drugi plati. Videospot je bil posnet v sklopu nagrade bitke bendov v Medvodah, ki jo je organiziral zavod Sotočje. Spot so posneli z ekipo Maxvisuals.

Skupina upa, da tokrat ni šla čez rob. “Vsaj (po)trudili smo se delati v okviru zdravega razuma in »feelinga« ob ustvarjanju muzike. Žal pa se ne moremo otresti občutka, da nekaj ne štima …”, so ob tem dejali člani skupine. Že zdavnaj so mimo zavzemanja strani, najverjetneje zato, ker so mnenja, da neke konkretne strani, če je že kdaj obstajala, trenutno zagotovo ni. Je pa ena stran, stran njihovega zatohlega prostora za vaje, veselja, resnosti, truda in nasploh dela vloženega v to, kar delajo, so dodali.

Še na kratko o komadu z njihove strani: »Komad ne posplošuje. Ne prepričuje. Predvsem pa se ne nastavlja vsemu, kar bi mogel biti. Komad je, ker je potreben. Mislimo, da boste štekali … Živimo v časih, ko praktično ne moremo sooblikovati družbe drugače, kakor da odražamo njen pravi ‘jaz’ skozi našo glasbo (ki je itak ujeta med debele platnice html linkov namesto odrov) ali kot se klišejsko rado reče v ‘šovbiznisu’ – družbe, kateri nastavljamo zrcalo.«

Videospot lahko poslušate in pogledate na naslednji povezavi:

Manifest je koroški bend s tričlansko zasedbo kitare, basa in bobnov. S svojo mešanico punka, hard rocka in kvazi alter scene, tvorijo mladostno up~orniško skupino, ki še ni podlegla kastraciji sodobne “šopingcentr” industrije.

Gaber Bobek: vokal, kitara Dementej Gradišnik: bobni, Lovro Bobek: bas

Vir: glasbena skupina Manifest

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije