Search
Close this search box.

FOTO: Šank Rock zažigali v Dravogradu

V petek, 7. julija 2023, so v Dravogradu v okviru svoje slovenske turneje ob praznovanju 40+ let glasbenega ustvarjanja, zažigali legendarni Šank Rock.

Šank Rock, legendarna slovenska rock skupina, ki jo zagotovo pozna vsak od nas,  je včeraj,  7. julija 2023, nastopila v Dravogradu, v okviru praznovanja svojih 40+ let ustvarjanja na slovenski glasbeni sceni.

Prireditveni prostor Lukna se je do 20. ure že dodobra napolnil, saj so kot predskupina nastopili San Di Ego, ki so poskrbeli za ogrevanje množice pred glavnim dogodkom večera. Fantje so dvigali vzdušje in temperaturo s preigravanjem svojih avtorskih komadov, zbrano množico pa so navdušili tudi s priredbami znanih rockerskih komadov, saj so zaigrali marsikatero pesem slavnih skupin, kot so AC/DC, Guns’n’Roses, Europe in mnogih drugih.

Množica obiskovalcev, ki je skoraj do zadnjih kotičkov napolnila prireditveni prostor, pa je seveda nestrpno pričakovala glavne zvezde večera in ko so Šank Rock stopili na oder, je med publiko završalo od navdušenja.

Začeli so z bolj udarnimi ritmi, za začetek z najnovejšim singlom Se še spomniš in nadaljevali s Pridite na žur, Ni sreče brez rock’n’rolla, bolj romantične duše so zagotovo prišle na svoj račun med baladami Puščava sna, Želim, da si tu in Ker te ljubim, seveda pa niso manjkali niti Laški pir, Metulj in Pravljica o mavričnih ljudeh.

S setlisto, ki je obsegala več kot 20 pesmi, so do jutranjih ur navduševali zbrane, ki so uživali v pravem rockerskem večeru in vse do zadnje pesmi žurali v Lukni. Med zdaj že praktično ponarodelimi pesmimi iz repertoarja Šank Rockov je publika vidno uživala.

Na koncertu pa smo čisto po naključju srečali tudi Tilna Hudrapa, koroško metal legendo, ki si odre pred več tisočglavimi množicami deli z največjimi svetovnimi skupinami. Ekskluzivno za naš portal je povedal, da kadar mu to dopuščajo čas in obveznosti, se vedno rad udeleži kakšnega koncerta, še posebej na domači, koroški grudi.

Koncert, s katerim so Šank Rock v Dravogradu začeli svojo vseslovensko turnejo ob praznovanju visokega, 40+ jubileja, je bil zagotovo spektakel, za katerega se je splačalo ”žrtvovati” nekaj ur spanja. Pa vi, ste bili z nami?

V petek, 7. julija 2023, so v Dravogradu v okviru svoje slovenske turneje ob praznovanju 40+ let glasbenega ustvarjanja, zažigali legendarni Šank Rock.