Search
Close this search box.

FOTO: Na Ravnah na Koroškem je v preteklih dneh navdušil kvartet džeZZva

Bili smo priča izjemnemu glasbenemu doživetju, ki pušča sled na Ravnah na Koroškem. Kvartet džeZZva je pretekli četrtek povsem prevzel tamkajšnje občinstvo.

Navdušujoč uvod v leto 2024 so na Ravnah na Koroškem priigrali srčni glasbeniki zasedbe džeZZva. Njihovemu koncertu ste lahko prisluhnili v četrtek, 25. januarja 2024. Potekal pa je v KMKC Kompleks.

Kvartet džeZZva sestavljajo Dejan Berden  na klavirju in klaviaturah, Iztok Rodež na kitari, ki skrbi tudi za  soundscape, Tadej Kampl na kontrabasu in Miran Celec na bobnih in ostalih tolkalih.

So stalnica domačih in evropskih koncertnih odrov, v svoji glasbi pa se spogledujejo s tradicijo ameriške jazzovske kulture, z elementi evropske klasične glasbe, pa tudi z vplivi popularne ter ljudske kulture južnega dela evropske celine. Čutna komunikacija in muziciranje štirih uigranih glasbenikov iz Murske Sobote prepričata še tako zahtevnega poslušalca. Glasbeni repertoar skupine predstavljajo večinoma avtorska dela, le občasno si dovolijo spogledovati se s tradicionalnimi skladbami, ki pa jih po svoje priredijo in aranžirajo, da jim dajo svoj osebni pečat in na ta način v svojih kompozicijah prefinjeno spajajo panonski melos z zvoki drugih kultur. Prvenec džeZZva je bil uvrščen med 20 najboljših slovenskih plošč po izboru glasbenih urednikov RTV Slovenija, album Sintur pa se je uvrstil na lestvico 30 naj jazz albumov v regiji.

Več kot opravičili pa so svoj sloves tudi na Ravnah na Koroškem. Občinstvo je bilo povsem prevzeto in navdušeno. Na Facebook Jazz Ravne so zapisali takole: “Vedno je lepo sodelovati s prijetnimi ljudmi. Če imate priložnost, jim prisluhnite v torek v Jazz Klub 300 v Ljubljani.” Organizatorjev in številnega občinstva pa niso navdušili le s svojim imenitnim glasbenim izvajanjem, ampak tudi z veliko mero srčnosti. Zagotovo se še srečamo na Ravnah na Koroškem!

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments