FOTO in VIDEO: Borec za hitro cesto na Koroško Andrej Grobelnik s prijateljem Maticem posnel prvo pesem

Foto: Dobran Laznik

Korošca Matic Knežar in Andrej Grobelnik, sicer neuveljavljena, vendar precej aktivna glasbenika, predstavljata svoj prvi »single« z naslovom Nocoj, za katerega sta na Ravnah na Koroškem posnela tudi video spot.

Skupno glasbeno pot sta začela pred štirinajstimi leti v Toxic bandu, po razpadu tega, pa nadaljevala glasbeno pot kot duo. Matic Knežar, se je v vmesnem času pridružil ansamblu Zabavljači, Andrej Grobelnik pa je nekaj let kot tehnik spremljal skupino Tabu, ter kratek čas bobnal v skupini Sanityclipse. Andrej je sicer širši javnosti bolj poznan kot aktiven član Mladinske iniciative za 3. razvojno os, kjer si predvsem z Aljažem Verhovnikom že več let prizadevata, da bi Korošci le dobili hitro cesto.

Aljaž Verhovnik in Andrej Grobelnik.

Besedilo za skladbo Nocoj je pred leti napisal Andrej, glasbeno ga je opremil in dopolnil Matic, nato pa sta na skladbo za nekaj let pozabila. V začetku letošnjega leta pa sta k sodelovanju povabila koroškega glasbenika Dejana Dimeca, da je naredil nov aranžma, ter poskrbel, da skladba zveni času primerno.

Videospot, v katerem nastopa tudi Koroška lepotica Anja Globačnik – Saleznik, je delo Dobrana Laznika, posnet pa je v čudovitih prostorih Ravenskega gradu.

Foto: Dobran Laznik

Obetavna koroška glasbenika nastopata pod imenom Matic in Andrej, kar pa nikakor ne pomeni, da delujeta sama. Kot smo izvedeli od Andreja, ju bomo menda v prihodnosti videli tudi v širši zasedbi.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije