Drevi v Dravogradu koncert glasbene zasedbe Dimme in Pedenjpedi

Koroški glasbeniki Dimme in Pedenjpedi, ki so letos izdali skupni album z naslovom "Premlad za pomlad", bodo nastopili v Dravogradu, kjer se jim lahko pridružite tudi vi.

Na odru pred Dvorcem Bukovje bo tokrat prvič samostojno nastopil Dimme s svojimi Pedenjpedi. Koroški kitarist, ki ga poznamo iz skupin Kingston in Faušdur, skupaj s prijatelji predstavlja nov album »Premlad za pomlad«.

Po prvencu »Drek, slina, puške in ples« (2018) in lanskem narodno (ne)zabavnem venčku viž »Pentlje kravataste«, bodo Dimme in Pedenjpedi v petek, 8. julija 2022, v Dravogradu obeležili izid novega albuma »Premlad za pomlad«, ki je izšel maja letos.

Zasedbo sestavljajo: Dejan Dimec – Dimme (baritonska kitara, vokal), Luka Krof (harmonika), Grega Šteharnik (alt saksofon), Žan Plohl (pozavna), Oskar Kolar (kontrabas) in Zala Rek (violina).

Na koncertu bodo postregli s svežimi in pogretimi songi iz Dimmejevega opusa, ki v »pedenjpedi« verziji zvenijo še bolj čutno, a obenem živahno in igrivo. Poletje je čas za Dvorne glasbene večere pred Dvorcem Bukovje. Zato v petek ob 20:30 vabljeni na »rollercoaster« emocij v prijetno družbo naših koroških muzikantov.

Vstopnina je 5€, vstopnice bodo na voljo uro pred koncertom.

Dogodki