Search
Close this search box.

Domačin Mitja Vavče vam predstavlja svojo prvo posneto avtorsko skladbo

Korošec Mitja prihaja iz Črneč. Njegova skladba "Božič je" pa vam bo zagotovo ogrela srce.

Celo njegovo življenje je prepleteno z glasbo. Že v vrtcu, osnovni šoli in srednji šoli je sodeloval v pevskih zborih. Nadaljeval pri MPZ Stanko Rek in kasneje bil kar 20 let član imenitnega Dravograjskega okteta in seksteta.

Sedem let je imel tudi ansambel, ki se je imenoval trio Taj pa taj. Z njim je nastopal in sodeloval po različnih prireditvah in praznovanjih. Trenutno, od leta 2018, je član ansambla Duo 1A in član MoPZ Upokojencev Dravograd.

Želja po svoji glasbi je bila prisotna vse življenje, ampak šele po 50 letu je postala resničnost. Mitja ima namreč 15 avtorskih skladb in 5 priredb. K sreči pa ima ob sebi tudi čudovite prijatelje, ki so mu nesebično pomagali pri snemanju prvega spota in glasbe za pesem Božič je.

Pomagali so mu člani njegove družine in družina Mori. Predvsem pa bi se rad zahvalil Evi Mori, Marku Matija in sinu Mateju Vavče, ki so pri snemanju opravili levji delež. Mitja Vavče upa, da vam bo skladba všeč. Mi pa upamo, da jih bo Mitja v prihodnje nanizal še veliko.

Vir: Mitja Vavče

Korošec Mitja prihaja iz Črneč. Njegova skladba "Božič je" pa vam bo zagotovo ogrela srce.