Danaja Grebenc ponovno absolutna mladinska svetovna prvakinja (FOTO)

Danaja Grebenc je postala absolutna mladinska svetovna prvakinja. FOTO: Darja Grebenc

V Portorožu v hotelu Bernardin, se je od 27.-29.9.2019 odvijalo 24. svetovno prvenstvo v igranju na diatonično harmoniko. Tekmovanja sta se udeležili tudi Danaja Grebenc in Tina Kalajžič, ki sta bili zelo uspešni.

Danaja Grebenc je dosegla vseh 100 možnih točk in dobila zlato priznanje – 1. mesto v svoji starostni skupini, s čimer je že ponovno postala mladinska svetovna prvakinja. Danaja Grebenc igra pod mentorstvom Klemna Rošerja. Uspešna pa je bila tudi Tina Kalajžič, ki je zasedla 1. mesto v svoji skupini – skupini C. Tina igra pod mentorstvom mag. Manuela Šavrona.

Danaja Grebenc na 24. svetovnem prvenstvu v igranju na diatonično harmoniko.
FOTO: Darja Grebenc
Tina Kalajžič na 24. svetovnem prvenstvu v igranju na diatonično harmoniko.
FOTO: Mateja Vrhovnik

Preberite tudi: Danaja Grebenc in Anže Krevh postala svetovna prvaka v igranju na frajtonarico.

Naj še omenimo, da sta bili Korošici uspešni že na 25. Evropskem tekmovanju v igranju na diatonično harmoniko, ki je potekalo 30. 6. 2019, v italijanskem Attimisu. Absolutna evropska prvakinja 2019 je namreč postala Tina Kalajžič, njen uspeh pa sta dopolnili še Danaja Grebenc in Kaja Završnik. Danaja Grebenc pa se je v začetku junija okronala še z nazivom mladinske svetovne prvakinje, Tina Kalajžič je bila na tekmovanju tretja. Danaja pa je avgusta postala tudi absolutna zmagovalka 39. Zlate harmonike Ljubečne.

24. SVETOVNO PRVENSTVO V IGRANJU NA DIATONIČNO HARMONIKO:

TINA S PRIJATELJI:

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila