Search
Close this search box.

Ansambel Spev predstavlja nov valček »Poletje na vasi«

Ansambel Spev predstavlja nov valček »Poletje na vasi«, ki je nastal v sodelovanju z avtorjem melodije Tinetom Lesjakom in avtorjem besedila Vero Šolinc.

Spevovci so novembra praznovali 15 let delovanja in v ta namen v velenjski Rdeči dvorani pripravili odličen koncert z gosti. Naj omenimo, da bodo člani ansambla, Kristijan Kolenc, Boštjan Mežnar, Mare BerzelakEdo RednakVili Mravljak in Erik Hribernik, ki ostaja njihov vodja, čeprav ne nastopa več, z nami tudi v nedeljo, 20. 1. 2019, na Dobrodelnem koncertu s srcem in glasbo za Lovra.

O novem valčku nam je več povedal Marko: «Valček je nostalgičen. Vsi se radi spominjamo dni, ko zadiši po zrelem žitu …, ko se fantje zvečer zberejo na vasi in ob mraku na jasi stiskajo k sebi svojo ljubezen. Ja, o teh sladkih rečeh je govora v tem valčku. Valček smo v minulem poletju mnogokrat zaigrali na veselicah in opazili, da so ga ljudje lepo sprejeli. Je kriva lepa melodija, morda besedilo, izvedba …? Prisluhnite in presodite sami. Prijetno poslušanje. Vse dobro.«

Dogodki

Več iz istega kraja