Search
Close this search box.

Anej Gorenjak absolutni zmagovalec mednarodnega tekmovanja Davorina Jenka v Beogradu

Čudovita novica prihaja iz Beograda. Prinaša jo izvrstni mladi trobentač Anej Gorenjak, ki je pometel s konkurenco in osvojil absolutno prvo mesto na mednarodnem tekmovanju Davorina Jenka, ki je čudovita popotnica v Ameriko kamor ga bo pot zanesla že meseca marca.

Anej Gorenjak, talentirani mladi glasbenik z Raven na Koroškem je tokrat osvojil absolutno prvo mesto (s kar 99 točkami) na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu. Gre za tekmovanje, ki vselej pritegne veliko pozornosti domače in tuje glasbene javnosti. Ideja organizatorja je bila že od vsega začetka, da tekmovanje postane nepozabno in pomenljivo umetniško ter družabno doživetje.

Pred kratkim smo poročali tudi o izjemni novici iz drugega konca sveta, natančneje iz Amerike, ko je Anej Gorenjak osvojil tekmovanje American Protege v New Yorku. Kot absolutni zmagovalec si je zagotovil koncert v znani koncertni dvorani Carnegie Hall, ki ga bo izvedel zelo kmalu – v marcu 2024.

Zmaga v Beogradu je za mladega in perspektivnega trobentača z Raven na Koroškem res izjemna popotnica za prestižni nastop v koncertni dvorani Carnegie Hall, ki je privilegij najboljših ter najbolj talentiranjih glasbenikov.

Anej je za naš medij po zmagi v Beogradu povedal: “Občutki so bili res ne verjetni po zmagi, saj so bili v moji kategoriji že dvajsetletniki, se pravi študenti glasbenih akademij iz različnih držav. Lep je občutek, ko veš, da se tvoje delo in ves trud ter energija ki ga/jo vlagaš poplačata s taksnim rezultatom. Drugače pa sem tudi sam bil zelo zadovoljen s samim nastopom in mislim, da mi je kar lepo uspel in da so poslušalci in komisija uživali ob mojem igranju. Kakorkoli moje misli so že usmerjene v Ameriko, tako da moram končat in it začet vadit trobento.”

Za Aneja Gorenjaka lahko brez slabe vesti zapišemo, da je čudežen deček, ki v sebi nosi ogromen glasbeni talent in potencial. Niza uspeh za uspehom in k temu dodaja tudi ogromno trdega dela in vaje ter sledi svojim sanjam. Uspeh iz Beograda je le še dodatna potrditev kako izjemna glasbene pot je pred njim v prihodnje … Osvojil je tudi Beograd, zdaj pa so misli že naravnane na Ameriko, ki ga pričakuje kmalu.

Iskrene čestitke Aneju tudi iz našega uredništva. Koroška poka od ponosa in ga bo skupaj z nami, spremljala z največjim veseljem na njegovih nadaljnjih glasbenih poteh.

Dogodki

Čudovita novica prihaja iz Beograda. Prinaša jo izvrstni mladi trobentač Anej Gorenjak, ki je pometel s konkurenco in osvojil absolutno prvo mesto na mednarodnem tekmovanju Davorina Jenka, ki je čudovita popotnica v Ameriko kamor ga bo pot zanesla že meseca marca.