Alfi bo božič preživel doma. Njegov Silvestrski poljub pa povezuje srca vseh Slovencev že 51 let

Alfi Nipič je nedolgo nazaj praznoval že 61 let svoje bogate glasbene kariere. Skozi njegovo glasbeno ustvarjanje se čuti, da je muzikant s srcem in dušo. Je velik profesionalec, mojster interpretacij, ki svoje delo obvlada do potankosti.

Leta 1971 je nastala skladba Silvestrski poljub, ki je nepogrešljivi del prav vsakega veselega decembra in silvestrovega, saj v mislih in srcih povezuje ljudi že dolgih 51 let. Ljudje se ob njej spominjajo najlepših občutkov in zgodb, ki jih ponesejo med prijatelje ter jih spominjajo na lepe trenutke, ki so jih doživeli ob njej.

Kmalu za uspehom te skladbe je Alfija obiskal glasbeni »velikan« Slavko Avsenik in zgodilo se je prelomno sodelovanje. Alfi Nipič je postal glavni vokalist pri Ansamblu bratov Avsenik in z njimi prepeval skoraj dve desetletji. V njegovi izvedbi, skupaj z imenitnima Jožico Svete in Joži Kališnik, so tako zvenele najlepše popevke in narodno-zabavne viže. Alfi jih je skupaj z njimi posnel kar 265 skladb.

Lanskega decembra je Alfi zaradi okužbe s koronavirusom ob praznovanju svoje šestdeset letnice ležal v bolniški postelji, saj žal covid ni prizanesel niti njemu. K sreči se je vse dobro izšlo. Prav zato je jubilejno obletnico kariere praznoval letos in to z velikim koncertom v domači Jarenini. Ta je njegov dom že 47 let.

V čast legendarnemu glasbeniku je sledilo ob praznovanju obletnice slavnostno odkritje plošče na objektu nekdanje osnovne šole, na kateri je zapisano: »Muzej Alfi Nipič – Štajerska hiša glasbe.« Ploščo, ki predstavlja simbolični začetek urejanja muzeja, posvečenega Alfiju, sta svečano odkrila z županom občine Pesnica mag. Gregorjem Žmakom.

Alfi Nipič je še vedno zelo aktiven in veliko nastopa. Zaupal nam je, da ima v letošnjem decembru kar 21 nastopov. V prihodnjem letu pa načrtuje tudi turnejo koncertov po vsej Sloveniji, saj bi se z njimi rad poklonil vsem svojim zvestim poslušalcem, ki ga spremljajo že vrsto let.

Skozi leta je bil tudi prejemnik mnogih priznanj doma in v tujini. Letos je postal častni občan mesta Maribor. Ta naziv mu še posebej veliko pomeni, saj ima Maribor posebno mesto v njegovem srcu. Skozi leta glasbenega ustvarjanja je zaradi mnogih turnej veliko potoval po svetu. Zato je sedaj toliko bolj vesel, ko lahko proste trenutke preživlja s svojo družino. V družinskem krogu bo preživel tudi letošnje praznike in božič.

Alfiju ob visokem jubileju iskreno čestitamo tudi mi in mu želimo veliko zdravja in energije, da nas bo še naprej razveseljeval s svojo glasbo.  Zagotovo pa bomo tudi letošnje novo leto in mnoga prihodnja, dočakali ob zvokih njegovega Silvestrskega poljuba.

Vir: Alfi Nipič