Search
Close this search box.

Afriško slovenska zasedba je navdušila na Ravnah na Koroškem

V okviru Jazza Ravne so nam postregli še z enim edinstvenim glasbenim večerom, ki ga bodo vsi, ki so bili tam, pomnili še dolgo.

Na večer pred slovenskim kulturnim praznikom je v KMKC Kompleks na Ravnah na Koroškem nastopila zanimiva afriško-slovenska zasedba.

Posebno glasbeno popotovanje in vrhunska glasbena izkušnja, ki je obiskovalce pretekli sredin večer razvajala in božala dušo ob vrhunskih zvokih, je bila zagotovo več kot imenitna. Za to je poskrbel eden izmed najbolj priznanih izvajalcev na zahodnoafriškem ksilofonu – balafonu.

Mamadou Diabaté je hkrati pevec in eden izmed najbolj priznanih izvajalcev na zahodnoafriškem ksilofonu – balafonu. Na istem instrumentu se mu v barvitih poliritmičnih skladbah pridruži nič manj nadarjeni bratranec Yacouba Konaté. Impresivno ritmično konstrukcijo podpira bobnar Hamidou Koita. Čeprav njihova glasba izvira iz Zahodne Afrike, ji daje dodatne odtenke multinacionalnost zasedbe – basist Byron Cortes, rojen v Kolumbiji in Slovenec Igor Bezget namreč mogočno afriško osnovo bogato oplemenitita z elementi latina, funka in rocka.

Afriško-slovenska zasedba je vse pospremila v vrhunske zvoke in prijeten predprazničen  večer kulturnega popotovanja, ki pušča pečat … Občinstvo na Ravnah na Koroškem je bilo prevzeto.

Vir: ravne.si

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments