Znanih več podrobnosti dogajanja na Velenjskem jezeru, kjer je življenje izgubil 22 letni fant

O tragičnem dogodku, do katerega je prišlo danes, 22. 6. 2019, na Velenjskem jezeru smo že poročali. Zdaj pa so iz PU Celje sporočili nekaj podrobnosti glede utopitve 22 letnega mladeniča, ki je odšel plavat v jezero in pri tem umrl.

Danes okoli dveh zjutraj so bili policisti obveščeni o pogrešanju 22-letnega fanta, doma z območja Policijske postaje Mozirje, ki je, skupaj s štirimi prijatelji, nekaj čez polnoč odšel na kopanje v Velenjsko jezero

Skupina je nameravala zaplavati do igral, ki so nedaleč od obale. 22-letnik si je premislil in se vrnil do obale, pri čemer je z njim plaval fant iz skupine. Ko je varno prispel na obalo jezera se je fant, ki je z njim priplaval do obale, vrnil k ostalim prijateljem, ki so bili pri vodnih igralih. Ko so se čez nekaj časa vrnili na obalo, so opazili, da 22-letnika ni in so ga začeli iskati ter o tem obvestili policijo.

Na kraj so takoj odšli policisti, gasilci s čolnom in potapljač ter začeli z iskanjem. Potapljač je pogrešanega 22-letnika našel mrtvega v vodi blizu obale. Na podlagi zbranih obvestil je tuja krivda za smrt  22 letnega fanta izključena, so še sporočili iz PU Celje.

V Velenju pa so zaradi tragičnega dogodka odpovedali današnje družabno dogajanje ob začetku kopalne sezone ob jezeru.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila