Znane so podrobnosti prometne nesreče v kateri je umrl 40-letni motorist

Sinoči, petnajst minut pred 21. uro, se je izven naselja Ločica pri Vranskem zgodila prometna nesreča, v kateri je v trčenju s tovornim vozilom, umrl 40-letni voznik motornega kolesa. Njegov mladoletni sopotnik se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

Prometno nesrečo je povzročil 26-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Ločice pri Vranskem proti Trojanam.

Kot so danes sporočili iz PU Celje je do nesreče prišlo, ko je začel v neposredni bližini naslova Ločica pri Vranskem 38, z vozilom polkrožno obračati. V času, ko je voznik tovornega vozila, že zapeljal na levo stran smernega vozišča, je iz smeri Ločice pri Vranskem pripeljal
voznik motornega kolesa, ki je izmenično prehiteval premikajočo se kolono vozil in je v izogib trku zapeljal na skrajni levi rob levega smernega vozišča, kjer je trčil v sprednji levi del tovornega vozila.

Motorno kolo je po trku obstalo pod tovornim vozilom, voznik in mladoletni sopotnik sta padla v travnati jarek ob cesti.

Zaradi hudih poškodb je voznik motornega kolesa med prevozom v bolnišnico umrl, mladoletni sopotnik se je v prometni nesreči lažje poškodoval. 26-letnega voznika tovornega vozila bodo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila regionalna cesta tri ure zaprta za ves promet.

To je letos že osma smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani je na našem območju v celem letu v prometnih nesrečah umrlo osem ljudi. V enakem obdobju kot letos, so lani obravnavali eno smrtno žrtev, so še sporočili iz PU Celje.

Minuli konec tedna so obravnavali smrtno prometno nesrečo, prometno nesrečo s hudimi poškodbami, tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 28 prometnih nesreč z materialno škodo.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije