.
.

Znane so podrobnosti dveh požarov na Koroškem, preiskava sinočnjega še poteka (FOTO)

  • PGD prevalje
OGLAS

O tem, da so se koroški gasilci v preteklih dneh borili z ognjenimi zublji na treh lokacijah, smo že poročali. Zdaj pa so nam s PU Celje sporočili podrobnosti glede požara v Vuzenici in Radljah, za sinočnji požar pa vzrok še ni znan, saj preiskava še ni zaključena.

Vuzenica

V petek nekaj po 10.00 uri dopoldne so bili policisti obveščeni, da je prišlo do požara v Livarni v Vuzenici. Posredovali so gasilci PGD Vuzenica, ki so zavarovali kraj dogodka in na kraju nadzorovali hlajenje taline.

Z zbiranjem obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da je prišlo do izlitja taline iz peči zaradi napake materiala. Pri požaru ni bil nihče poškodovan, nastala je večja materialna škoda, tuja krivda je izključena.

OGLAS

Radlje ob Dravi

Prav tako v petek okoli 17.40 ure pa so bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Radljah ob Dravi. Gasilci PGD Radlje ob Dravi, Vuhred in Muta so pogasili požar, ki je uničil mansardne prostore in okoli 100 kvadratnih metrov ostrešja.

OGLAS

Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Zgorelo je ostrešje stanovanjske hiše, kjer je nastala materialna škoda, pri požaru ni bil nihče poškodovan, tuja krivda je izključena.

Prevalje

Včeraj nekaj po 22 uri so policisti bili obveščeni o požaru na gospodarskem objektu v kraju Breznica, na območju Prevalj. Pri gašenju požara je bilo vključenih večje število gasilcev iz Koroške regije. Ogled kraja požara bo opravljen danes, so sporočili s PU Celje. Na intervenciji je s štirimi vozili sodelovalo 21 gasilcev. Stanovanjski objekt v neposredni bližini ni bil poškodovan.

Naj spomnimo, da je zagorel pomožni objekt ob stanovanjski hiši, v velikosti 5 x 7 metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Prevalje, Mežica, Ravne na Koroškem in KGZ Ravne na Koroškem.

Preberite tudi: V Dravogradu so se gasilci v vetrovnih razmerah borili z ognjem (FOTO)

OGLAS

OGLAS

Dogodki

Trenutno ni dogodkov.

OGLAS

OGLAS
OGLAS