Znane podrobnosti: za alpinista Lačna usoden padec čez visoko prepadno steno na Mlinarjevem sedlu

Za alpinista Grega Lačna, ki se je v petek smrtno ponesrečil pri sestopu na Mlinarjevem sedlu proti Zgornji Ravni, je bil po navedbah kranjske policijske uprave pri prečenju zelo strme poti usoden padec čez visoko prepadno steno. Kot so zapisali na policiji, je bil Lačen ustrezno opremljen, okoliščine pa kažejo, da je šlo za nesrečo.

Nesreča se je zgodila na zahtevni zavarovani planinski poti, ki je zasnežena in po kateri se z alpinistično opremo spušča s kombinacijo plezanja in hoje, so danes pojasnili na Policijski upravi Kranj.

PREBERITE TUDI: V gorah nad Jezerskim se je smrtno ponesrečil vrhunski alpinist Grega Lačen

Prenos pokojnika z gore je izvedla Gorska reševalna služba Jezersko, Lačnovega soplezalca pa so gorski reševalci peš pospremili v dolino.

Kranjski policisti so v sporočilu za javnost še izpostavili, da je bil začetek leta v gorah zelo tragičen, zato so znova pozvali k previdnosti. Največ nesreč se zgodi pri sestopu, v snegu pa so najbolj nevarna prečenja pobočij. Najpogostejša razloga za nesreče sta zdrs in padec, kar se po opozorilih policije pri aktualnih razmerah lahko zgodi zelo hitro. “Dovolj pa je en napačen gib ali en moteč faktor npr. telefon,” so posvarili.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije