Znan vzrok hude prometne nesreče, v kateri je ugasnilo človeško življenje

nesreča

Povzročitelj hude prometne nesreče, ki se je zgodila sinoči na glavni cesti iz smeri Kamnice proti Mariboru ter je terjala eno človeško življenje, je vozil vinjen. Gre za 32-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je med prehitevanjem trčil v drugi osebni avtomobil, s katerim je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 56-letni voznik.

Kot so danes sporočili z mariborske policijske uprave, je 32-letni moški sinoči nekaj pred 20. uro vozil osebni avtomobil po glavni cesti iz smeri Kamnice proti Mariboru. Pred Mariborom je dohitel kolono treh vozil in jih začel prehitevati, čeprav je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 56-letni voznik osebnega avtomobila. Zaradi tega sta vozili čelno trčili.

V trčenju se je 56-letnik tako hudo poškodoval, da je že na kraju prometne nesreče umrl. Povzročitelj nesreče in njegov 38-letni sopotnik sta se lažje telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel povzročitelj v organizmu 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu zato odredili strokovni pregled.

Ogled kraja prometne nesreče je potekal v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke, vodil pa ga je dežurni preiskovalni sodnik mariborskega okrožnega sodišča. Policisti bodo povzročitelja nesreče kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja