Zavetišče GRS Kranj na Krvavcu je bilo tarča vlomilcev

Nepridipravi so vlomili v zavetišče GRS Kranj na Krvavcu, od koder so ukradli reševalno opremo, ki je namenjena izključno reševanju in se jo običajno za hojo v hribe ne potrebuje.

“Danes smo zelo žalostni. Zavetišče GRS Kranj na Krvavcu je bilo tarča vlomilcev. Ukradena je bila reševalna oprema, ki je namenjena izključno reševanju, in se jo za običajno hojo v hribe ne rabi,” so zapisali na Facebook strani Gorsko reševalne zveze Slovenije.

“Gorski reševalci svoje poslanstvo opravljamo prostovoljno! Opremo, ki jo v zahtevnih reševalnih akcijah nujno potrebujemo, da lahko pridemo do ponesrečenca, ga oskrbimo in varno prinesemo v dolino, nam omogočajo sredstva Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, FIHO in pa donacije vsakega izmed vas, ki podpirate našo dejavnost,” so še navedli v sporočilu za javnost.

Zapis pa so sklenili z besedami: “Taki dogodki nas pretresejo in resnično žalostijo!”

Kot poroča spletni portal 24ur.com so na PU Kranj dogodek potrdili in pojasnili, da so policisti danes obravnavali vlom v objekt in tatvino kosov plezalne in alpinistične opreme, ki se uporablja za reševanje. Nepridipravi so vlomili skozi vrata, gre pa seveda za kaznivo dejanje. Več informacij niso podali, še piše omenjeni portal.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja