Zaradi prekomerno naloženega tovora, voznika in prevozniško podjetje doletelo plačilo globe

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj dopoldne na območju Policijske postaje Mozirje ustavili in kontrolirali voznika triosnega tovornega avtomobila. Za vozilo so odredili tudi tehtanje ter ugotovili, da je bila v konkretnem primeru močno presežena skupna masa, največja dovoljena masa ter osna obremenitev tovornega avtomobila.

Skupna masa tovornega avtomobila je znašala 36.700 kilogramov, po določilih Pravilnika o delih in opremi vozil pa bi le-ta lahko znašala največ 25.000  kilogramov, kar pomeni, da je bila prekoračena za 11.700 kilogramov oziroma za 46 %.

Prav tako so ugotovili, da je bila za 8.700 kilogramov, oziroma 31 %, prekoračena  tudi  največja dovoljena masa tovornega avtomobila, ki bi po določilih proizvajalca vozila lahko znašala največ 28.000 kilogramov.

Za 10.400 kilogramov, oziroma 57 %, so bili  prekoračene tudi vrednosti osnih obremenitev zadnjih dveh osi, ki bi po Pravilniku lahko znašale največ 18.000 kilogramov, dejansko pa so znašale 28.400 kilogramov.

Policisti Postaje prometne policije Celje so vozilo izločili iz prometa, voznik pa je  poskrbel, da so odvečni tovor odstranil z vozila.

Prometni policisti so vozniku na kraju izdali plačilni nalog v višini 3.000 €, zoper podjetje, ki je izvajalo prevoz, pa bo uveden prekrškovni postopek pri prekrškovnemu organu Postaje prometne policije Celje. Za prekrške je zagrožena skupna globa v višini 9.000 €.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije