Zagorelo v domu starejših občanov v Žalcu

V petek je zagorelo v Domu Nine Pokorn Grmovje v Žalcu, je za STA pojasnil tiskovni predstavnik Gasilske zveze Žalec Tadej Zupan. požar je izbruhnil na oddelku za dementne.

V petek, 5. marca 2021, je ob 18.13 uri prišlo do požara v sobi dementnega oddelka v domu starejših v Žalcu. Požar so prvi pričeli gasiti zaposleni v domu, po prihodu na kraj požara pa so gasilci pogasili že lokaliziran požar. Na požar so bili aktivirani gasilci PGD Velika Pirešica, PGD Zavrh pri Galiciji, PGD Žalec, PGD Ponikva pri Žalcu in PGD Gotovlje, skupno je na požaru sodelovalo 59 gasilcev z 10 vozili in gasilsko avto lestvijo. Stanovalci doma, ki so bili na omenjenem oddelku, so bili evakuirani v sosednji oddelek, so nam v soboto sporočili iz Gasilske zveze Žalec.

V požaru je bila poškodovana ena oskrbovanka, ki je bila z reševalnim vozilom pripeljana v Splošno bolnišnico Celje in ena zaposlena zaradi vdihavanja dima. Na požarišču je ostala gasilska straža. Gasilska intervencija se je zaključila okoli 20 ure, je še v sobotnem sporočilu za javnost zapisano v poročilu Gasilske zveze Žalec.

Direktor doma Tomaž Lenart je v petek po požaru za STA povedal, da si je ena izmed stanovalk na oddelku za dementne prižgala cigareto, potem pa sta zagorela posteljnina in vzmetnica. Stanovalka je utrpela manjše opekline na rokah, je še dejal Lenart.

Vir: STA, Gasilska zveza Žalec

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije