Zagorel Vrtec Brezje v Mariboru, v intervenciji poškodovan en gasilec (FOTO)

Minulo noč je zagorelo na območju Vrtca Brezje v Mariboru. Gasilci so požar pogasili, se je pa pri intervenciji lažje poškodoval en gasilec. Vzrok požara še ni znan, po besedah ravnateljice Branke Šamec pa je zagorelo v starem delu vrtca, poleg katerega trenutno gradijo nov vrtec. Zaradi gradbenih del imajo otroke sicer že vse leto v sosednji šoli.

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor je bil o požaru na območju Vrtca Brezje v Mariboru na naslovu Na trati 6, ki je dislocirana enota Vrtca Pobrežje, obveščen nekaj pred 3. uro zjutraj. Gasilci so ob 4. uri uspeli požar lokalizirati, ob 7.30 pa pogasiti. Organizirana je požarna straža, ki jo izvajajo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brezje, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Kot je danes za STA povedala ravnateljica Vrtca Pobrežje Branka Šamec, je zagorelo v starem delu vrtca, ki je zdaj povsem uničen, poleg starega dela pa gradijo nov vrtec. Načrt vodstva vrtca in občine je bil, da bi nove prostore vrtca začeli uporabljati s 1. septembrom, kako bo dejansko, pa se bodo zdaj še dogovarjali, je povedala ravnateljica.

Prostore za vrtčevske otroke imajo tako že vse leto v sosednji šoli, tako da trenutno z izvajanjem vrtčevske dejavnosti zaradi požara ne bo težav, saj bodo tudi v ponedeljek otroci lahko prišli v prostore šole.

Kot so še sporočili s Policijske uprave Maribor, so policisti skupaj s kriminalisti in kriminalističnim tehnikom ob 9. uri pričeli z ogledom požarišča. Ko bo znanih več informacij z ogleda, bodo o tem obvestili javnost.

Že zjutraj pa so na Policijski upravi Maribor navedli, da trenutno točne materialne škode še ni mogoče določiti, ocenjuje pa se, da bi škoda lahko znašala okoli pol milijona evrov.

Na kraju požara so bili tudi predstavniki civilne zaščite, o požaru so obvestili tudi dežurno okrožno državno tožilko in preiskovalno sodnico.

Poškodovanega gasilca so z reševalnim vozilom odpeljali v zdravniško oskrbo v Univerzitetni klinični center Maribor. Tam so ugotovili, da je gasilec lažje poškodovan, zdravniki so mu oskrbeli vreznine na levi roki.

FOTOGALERIJA

Poškodovanega gasilca so z reševalnim vozilom odpeljali v zdravniško oskrbo v Univerzitetni klinični center Maribor.