Za tragično smrt 26-letnice kriva neprilagojena hitrost

gasilci

Včeraj ob 15.45 se je na lokalni cesti Rahtelov vrh-Slovenj Gradec zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 26-letna voznica osebnega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 26-letna voznica vozila osebni avtomobil po lokalni cesti izven naselja Gmajna iz smeri Rahtelovega vrha proti Slovenj Gradcu. Ko se je z vozilom pripeljala v oster desni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala naravnost izven vozišča in trčila v drevo. Voznica je pri tem utrpela tako hude telesne poškodbe, da je umrla na kraju nesreče. Vozilo je kasneje tudi zagorelo, gasilci PGD Stari trg in PGD Slovenj Gradec so ogenj pogasili. To je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 105 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 12 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 61 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 43-krat posredovali na javnih krajih in 18-krat v zasebnih prostorih. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 13 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 12 vlomov, šest poškodovanj tuje stvari, po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanja denarja in nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb ter po eno drzno tatvino in grožnjo.

Vir: PU Celje, STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije