Search
Close this search box.

Vremenske nevšečnosti na Koroškem: Izpad elektrike, drevo padlo na avto

Po poročanji Uprave RS za zaščito in reševanje so zaradi slabega vremena in močnejših padavin imeli danes ponoči kar nekaj dela koroški gasilci in ostale pristojne službe.

Ob 00.01 je na področju občine Podvelka, prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo pri 161 odjemalcih. Napako odpravljajo delavci Elektra Maribor.

Ob 1.20 se je v Breznici, občina Prevalje, podrlo drevo čez vozišče in na parkirano vozilo. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so drevo razžagali in odstranili ter preventivno pregledali vozilo.

Kako kaže vreme: Danes zjutraj bodo padavine oslabele in v večjem delu Slovenije ponehale. Čez dan se bo ponekod v zahodni Sloveniji oblačnost prehodno trgala, v južni in jugovzhodni Sloveniji pa bo občasno še naletaval sneg. Pihal bo severovzhodni veter, burja na Primorskem se bo dopoldne še nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do okoli 8 °C.

Jutri bo prevladovalo oblačno vreme, krajša obdobja sončnega vremena bodo na Primorskem. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zjutraj še zmerna do močna burja, ki bo čez dan nekoliko oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od -2 do 4, na Primorskem do 8 °C.

Obeti: V torek in sredo bo na zahodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v južni in jugovzhodni Sloveniji bodo v sredo občasno rahle padavine. Pihal bo severovzhodnik, burja na Primorskem se bo v torek čez dan spet okrepila.

Opozorilo: Od nedelje zjutraj do ponedeljka zjutraj bodo na izpostavljenih mestih najmočnejši sunki burje do okoli 120 km/h.

Vir: SPIN in ARSO

Dogodki

Po poročanji Uprave RS za zaščito in reševanje so zaradi slabega vremena in močnejših padavin imeli danes ponoči kar nekaj dela koroški gasilci in ostale pristojne službe.