Search
Close this search box.

Vreme povzroča nevšečnosti tudi na Koroškem

O tem, da je včeraj vreme povzročilo kar veliko težav predvsem na obali, smo že poročali. Omenili smo tudi, da je zaradi močnejšega deževja puščala streha stanovanjskega objekta v Dravogradu, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Dež in veter pa sta nekaj nevšečnosti na Koroškem povzročila tudi danes. Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje so bili gasilci tokrat na delu v Slovenj Gradcu, Mislinji ter v Ribnici na Pohorju.

  • V Šolski ulici v Mislinji je meteorna voda ogrožala večnamenski objekt. Gasilci PGD Mislinja so izčrpali vodo iz meteornega jaška ter odmašili odtok. Dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje pa z glavne ceste, na relaciji Mislinja-Velenje, odstranili večji kamen, ki je oviral promet.
  • Zaradi močnega dežja so na območju občine Slovenj Gradec posredovali gasilci PGD Legen, ki so črpali vodo, s prekopavanjem preusmerili tok meteorne vode, s protipoplavnimi vrečami pa zavarovali več stanovanjskih objektov, da do zalitja ni prišlo.
  • Ob 18.35 se je v naselju Hudi Kot, občina Ribnica na Pohorju, na vozišče podrlo drevo. Drevo so odstranili gasilci PGD Ribnica – Josipdol.

Sneg je bil sicer napovedan predvsem za severozahod države, nekaj pa ga je zapadlo tudi na Koroškem, med drugim tudi na območju Občine Črna na Koroškem.

Prve snežinke v Javornju, na območju Občine Črna na Koroškem.

In kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh?

Zvečer bodo padavine od juga povsod ponehale. Na Primorskem bo ponoči zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, ob morju okoli 9, v nekaterih alpskih dolinah pa malo pod 0 °C. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, proti večeru bo od juga ponekod spet deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 15 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

V petek bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji deževalo. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno in večinoma suho. Ob morju bo pihal zmeren, občasno okrepljen jugo, ponekod drugod jugovzhodni veter. Malo topleje bo. V noči na soboto se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. V soboto in nedeljo bo oblačno z občasnim dežjem.

Vir: SPIN, ARSO