Vožnja v nasprotno smer: Dve osebi umrli, dve sta huje poškodovani in sta v smrtni nevarnosti

Na vzhodni ljubljanski obvoznici pred izvozom Bizovik v smeri Malenc se je nekaj pred poldnevom zgodila huda prometna nesreča. V nesreči sta dve osebi umrli, dve sta bili huje poškodovani in sta v smrtni nevarnosti, tri pa so bile lažje poškodovane. Vzrok naj bi bi bila vožnja v nasprotno smer, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Kot navajajo, je 86-letni voznik pripeljal po obvoznici iz smeri Zadobrove proti Zaloški cesti. Med izvozom in uvozom na Zaloško cesto je ustavil na odstavnem pasu, nato pa polkrožno obrnil in zapeljal v nasprotno smer po prehitevalnem pasu ter čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti.

86-letni voznik je na kraju nesreče umrl, prav tako je umrla 62-letna potnica v udeleženem vozilu. Huje sta bila poškodovana potnica v vozilu 86-letnika in udeleženi voznik. V vozilo 86-letnika so nato trčila še tri vozila, trije udeleženci iz teh vozil pa so bili pri tem lažje poškodovani, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Po podatkih uprave so poleg policistov posredovali tudi gasilci ljubljanske gasilske brigade, ki so zavarovali kraj dogodka, iz ukleščenih vozil rešili poškodovance, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, ter reševalci in delavci Darsa.

Zaradi reševanja, odpravljanja posledic in ogleda je bila obvoznica na tem delu več ur zaprta. Promet je bil preusmerjen na vzporedne ceste, zaprt je bil tudi prehitevalni pas v nasprotni smeri. Popoldne so posledice prometne nesreče umaknili in obvoznico znova odprli.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije