Voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pešca. Po nesreči ga je želel odpeljati do bolnišnice, vendar je med potjo trčil še v peško

Policisti Postaje prometne policije Celje so imeli med vikendom precej dela tako s prometnimi nesrečami, ki so bile v glavnem povezane z vremenskimi razmerami, kot tudi z ostalimi kršitvami cestnoprometnih predpisov. Trije primeri so bili še posebej izstopajoč, so sporočili iz PU Celje.

V petek je v Celju voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, trčil v pešca, ki je nepravilno prečkal vozišče. Po prometni nesreči je pešca naložil v svoje vozilo, da bi ga odpeljal v bolnišnico. Med vožnjo proti bolnišnici je na Kersnikovi ulici, na označenem prehodu za pešce, trčil še v peško, ki se je v prometni nesreči lažje telesno poškodovala.

Vozniku sta bila zaradi obeh prekrškov oziroma povzročitve dveh prometnih nesreč, izdana plačilna naloga za plačilo globe v skupni višini 600 evrov. Izrečenih mu je bilo tudi 8 kazenskih točk. Pešcu, v katerega je voznik trčil, so prometni policisti izdali plačilni nalog za plačilo globe v višini 40 evrov, zaradi nepravilnega prečkanja vozišča.

V soboto, okoli poldneva, so policisti Postaje prometne policije Celje pri opravljanju meritev hitrosti z laserskim merilnikom v Celju, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom za vožnjo v naseljih omejena na 50 km/h, izmerili hitrost vožnje voznika, ki je v naselju vozil 116 km/h. Vozniku so na kraju prekrška odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog. Vozniku grozi globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

V soboto ponoči so prometni policisti obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal s ceste. Tako voznik kot potnik v vozilu sta bila pod vplivom alkohola. Voznik, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, je imel v krvi dober promil in pol alkohola. Zoper voznika bodo na Okrajno sodišče v Celju podali obdolžilni predlog, grozi mu globa v višini 1.820 evrov.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije