Voznik začetnik krepko prekoračil omejitev hitrosti

Voznika začetnika so policisti ustavili včeraj, 8. junija 2023, med poostrenim nadzorom hitrosti.

V letošnji drugi nacionalni preventivni akciji za večjo varnost voznikov in voznikov motornih vozil, policisti izvajajo poostren nadzor nad prehitrimi vozniki. Akcija bo trajala še do 11. junija, policisti pa bodo v tem času prisotni predvsem na cestnih relacijah, ki jih tudi motoristi pogosto uporabljajo za vožnjo, izvajali bodo poostren nadzor, prav tako bo potekal poostren nadzor hitrosti.

Tako so policisti Postaje prometne policije Celje včeraj, 8. junija 2023, v večernem času izvajali poostren nadzor hitrosti v Velenju. Med izvajanjem meritev hitrosti v naselju, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom omejena na 50 km/h, so ustavili 18-letnega voznika osebnega vozila – začetnika, ki je naselju vozil s hitrostjo 90 km/h. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

Zaradi storitve opisanega prekrška bo zoper voznika začetnika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, saj je zanj predpisana sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje in globa v višini 500 €.

Policisti pri tem znova svetujejo, da naj vozniki prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti.

Vir: PU Celje