Search
Close this search box.

Voznik prekoračil hitrost, hitri test pokazal prisotnost prepovedanih drog v organizmu

Policisti so med vikendom izvajali poostren nadzor nad prekoračitvijo hitrosti.

Kot so danes, 4. marca 2024, sporočili iz Policijske uprave Celje, so policisti Postaje prometne policije Celje na avtocesti A1 izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitve hitrosti.

Pri tem so ugotovili več prekoračitev hitrosti voznikov osebni vozil, med katerimi izstopa voznik osebnega avtomobila znamke Mini Cooper, ki je na odseku, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 130 km/h, vozil s hitrostjo 157 km/h. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Ker pa je za osebo obstajal sum, da vozi v cestnem prometu pod vplivom mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo, so mu odredili še postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog.

Test je pokazal prisotnost prepovedane droge v organizmu. Policisti so vozniku odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil.  Zoper voznika so podali obdolžilni predlog, saj je storil prekršek zoper varnost cestnega prometa, za katerega je predpisana stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja in gre za storitev hujšega prekrška v cestnem prometu.

Ob tem policija znova opozarja, da niti droge, niti alkohol nikakor ne spadajo za volan, saj lahko voznik, ki vozi pod vplivom, ogroža tako sebe kot druge udeležence v prometu.

Vir: PU Celje

Policisti so med vikendom izvajali poostren nadzor nad prekoračitvijo hitrosti.