Search
Close this search box.

Voznik na znake policistov ni zaustavil, med nadaljevanjem vožnje pa trčil v policijsko vozilo

Policista sta ponoči, malo po 1. uri, v Puconcih poskusila ustaviti osebni avtomobil, a je voznik nadaljeval vožnjo. Ko sta ga policista dohitela v naselju Puževci, je trčil z njunim vozilom, a nadaljeval vožnjo. Nazadnje so ga ustavili v naselju Vadarci in ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, vozilo pa je neregistrirano.

Kot so dogajanje opisali na Policijski upravi Murska Sobota, voznik v Puconcih ni upošteval znakov policistov in ustavil, ampak je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo. Policista sta ga s svetlobnimi in zvočnimi signali z vozilom dohitela v naselju Puževci, a je voznik osebnega avtomobila nenadoma zavil, ne da bi nakazal smer vožnje, zato je prišlo do trčenja s službenim vozilom policije.

Voznika, ki je vožnjo nadaljeval, so izsledili v naselju Vadarci. Med postopkom so policisti ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli. Zoper voznika pa bodo zaradi prometne nesreče izdali odločbo v hitrem postopku in obdolžilni predlog zaradi več kršitev zakona o pravilih cestnega prometa.