Voznik na štajerski avtocesti krepko prehiter pri treh zaporednih meritvah

Prehitra vožnja je eden od najpogostejših vzrokov prometnih nesreč. Kljub temu nekateri vozniki omejitev hitrosti ne upoštevajo in večino časa vozijo z občutno preveliko hitrostjo, opozarjajo na PU Celje, kjer so v ponedeljek obravnavali voznika, ki je bil na avtocesti krepko prehiter pri treh zaporednih meritvah.
krsitelj_cpp_5_julij_2021

Policisti Postaje prometne policije Celje in policisti Uprave avtocestne policije so v ponedeljek zvečer v večernem času ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke BMW, romunskih registrskih številk, po avtocesti A1, iz smeri Maribora proti Ljubljani, vozil z občutno povečano hitrostjo.

Prva meritev hitrosti je bila opravljena na stacionarnem merilniku hitrosti izven naselja Polskava, kjer je voznik, pri omejitvi hitrosti 130 km/h, vozil 180 km/h. Hitrost vožnje voznika je bila ponovno izmerjena na stacionarnem merilniku hitrosti izven naselja Slatina, kjer je voznik, pri omejitvi hitrosti 100 km/h, vozil 171 km/h.

S takšno hitrostjo je nadaljeval vse do Šentruperta, kjer sta policista Postaje prometne policije Celje, izvajala meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti in sta izmerila hitrost prihajajočega vozila, s katerim se je voznik na delu avtoceste, kjer je hitrost vožnje omejena na 130 km/h vozil 195 km/h. Da sta policista voznika lahko zaustavila, sta se vozila za njim do izvoza Trojane, kjer sta ga zaustavila in mu opisane prekrške tudi predstavila.

Vozniku sta izrekla globo v višini 1.950 € in 17 kazenskih točk. Globo je plačal takoj v polovičnem znesku.

Ob tem na PU Celje znova poudarjajo, da je prehitra vožnja že sama po sebi nevarna. Še nevarnejša pa je v kombinaciji z dolgotrajno vožnjo, kjer vozniki zaradi utrujenosti niso več popolnoma zbrani.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije