Search
Close this search box.

Voznik na območju PU Celje divjal s kar 237 km/h

Policisti z območja PU Celje so prehitrega voznika ustavili 1. maja 2024.
Fotografija je simbolična

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, so policisti Prometne policije Celje med prazniki ustavili voznika, ki je krepko prekoračil omejitev hitrosti.

Med izvajanjem poostrenega nadzora cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju prekoračitve hitrosti, so policisti prometne policije Celje v sredo, 1. maja 2024, izvajali nadzor na avtocesti A1. Zaznali so več kršitev, ena pa je še posebej izstopala.

Voznik osebnega vozila znamke Audi je na odseku, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, vozil s hitrostjo kar 237 km/h. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, poleg globe v višini 1.200 € mu je bilo izrečenih tudi 9 kazenskih točk.

Ob tem policisti znova poudarjajo, da naj vozniki prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti. Prav tako opozarjajo na to, kako zelo pomembno je vzdrževati primerno varnostno razdaljo, še posebej na avtocesti, kjer so dovoljene hitrosti vožnje bistveno višje in je zavorna pot posledično daljša.

Vir: PU Celje

Policisti z območja PU Celje so prehitrega voznika ustavili 1. maja 2024.