Voznik motornega kolesa pri omejitvi 50km/h vozil 111 km/h

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj dopoldne izvajali meritve hitrosti v naselju Ivenca, na cestnem odseku regionalne ceste Vojnik - Frankolovo.

Med izvajanjem meritev hitrosti, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom za naselje omejena na 50 km/h, so nekaj pred poldnevom ustavili voznika motornega kolesa znamke BMW, ki je naselju vozil s hitrostjo 111 km/h.

Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Zaradi storitve opisanega prekrška bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Za omenjeni prekršek je predpisana globa v višini 1.200 evrov ter izrek 18 kazenskih točk.

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Nekateri vozniki pozabljajo, da promet in cesta napak ne oproščata. Ne zavedajo se, da je dovolj zgolj trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti.

Policisti zato svetujejo, naj vozniki prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cestah.