Search
Close this search box.

Voznik madžarskega tovornega vozila storil več cestno-prometnih prekrškov

Policisti so voznika tovornega vozila obravnavali danes, 4. januarja 2024, nekaj po polnoči.

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so policisti Postaje prometne policije danes, 4. januarja 2024, nekaj čez polnoč, na avtocesti ustavili in kontrolirali madžarskega voznika izrednega prevoza.  

Voznik, ki je opravljal izredni prevoz deljivega tovora, razdruženega na priklopnem vozilu,  pri sebi ni imel dovoljenja za izredni prevoz.

Tovor, ki ga je prevažal, ni bil ustrezno zavarovan, oprtnice priklopnega vozila so bile uničene.

Pri postopku so policisti zaznali še več kršitev s področja socialne zakonodaje in sicer po Zakonu o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev, ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih, kjer so policisti med drugim ugotovili manipulacijo tahografa, saj je voznik vozil brez voznikove kartice.

Vozniku so policisti za zaznane kršitve izdali plačilni nalog v znesku 4.000 €, ki ga je danes že poravnal, in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi nezadostnega počitka, ki je trajal slabih 7 ur, moral pa bi imeti 9 ur počitka. Vozilo so izločili iz prometa.

Prav tako mu je bil izdan plačilni nalog za pravno osebo iz Madžarske v višini 10.510 €.

Ob tem policisti opozarjajo, da moramo ne glede na to, ali opravljamo prevoz tovora zasebno ali v okviru službe, med prevozom tovora vedno poskrbeti za to, da je tovor naložen primerno in tudi primerno zavarovan. Le tako lahko preprečimo, da med prevozom ne pride do nesreče zaradi zdrsa tovora s priklopnika. Predvsem na avtocesti, kjer so dovoljene hitrosti vožnje bistveno višje, je še toliko bolj pomembno, da s preventivnimi ukrepi poskrbimo za to, da ne ogrožamo niti sebe niti ostalih udeležencev v prometu. Prav tako morajo poklicni šoferji nujno upoštevati zakonodajo, ki predpisuje trajanje obveznega počitka, saj lahko zaradi utrujenosti še toliko prej pride do nesreče.

Vir: PU Celje

Dogodki

Policisti so voznika tovornega vozila obravnavali danes, 4. januarja 2024, nekaj po polnoči.