Search
Close this search box.

Voznica z dobrimi tremi promili alkohola v krvi povzročila prometno nesrečo

Iz PU Celje poročajo o prometni nesreči, ki jo je povzročila voznica z dobrimi tremi promili alkohola v krvi.

Včeraj popoldne je občan obvestil PU Celje, da je v centru Celja voznica osebnega vozila zapeljala na pločnik in trčila v ulično svetilko ter si poškodovala gumo in platišče, tako, da vozilo ni bilo več vozno.

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je bila krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imela dobre tri promile alkohola.

Voznico so pridržali do streznitve, sledi obdolžilni predlog.

Že pri enem promilu alkohola v krvi bistveno motena reakcija oči na svetlobo in da je bistveno zožen zorni kot oči, kar pomeni, da se težko prilagajamo svetlobnim spremembam in ne moremo pravočasno dojemati, kaj prihaja z naše leve in desne strani, kar je lahko še zlasti usodno v križiščih.

Za polovico se zmanjša ocenjevanje globine prostora in pozornost, zaradi česar nismo sposobni voziti s primerno razdaljo. Naše reakcije so prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh nismo več sposobni reagirati. Zato pogosto pride do naletov.

Prav tako se povečuje reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni nesreči se pri enem promilu alkohola poveča za najmanj 25- krat.

Alkohol ne sodi v promet, zato nikar ne vozite če ste pili alkoholne pijače.

“Vsak od nas lahko doda svoj doprinos k varnosti na naših cestah. Zato bodimo strpni, spoštljivi  in odgovorni udeleženci v cestnem prometu,” so zapisali na PU Celje.

Besedilo: PU Celje

Iz PU Celje poročajo o prometni nesreči, ki jo je povzročila voznica z dobrimi tremi promili alkohola v krvi.