Voznica motornega kolesa utrpela hude telesne poškodbe. Prepeljali so jo v SB Slovenj Gradec

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 810 klicev občanov. 233 klicev je bilo interventnih. 53 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 97 s področja prometne varnosti in 50 s področja javnega reda in miru.

V nedeljo so policisti obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Prva se je zgodila okoli 11. ure v Šoštanju, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla voznica motornega kolesa. Voznica se je pri padcu hudo telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Slovenj Gradec.

Druga prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila nekaj pred 16. uro na kolesarski stezi ob Vonarskem jezeru. Do nesreče je prišlo, ko je 33-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom ter padel po kolesarski stezi. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Celje.

V petek, okoli 20. ure, so policisti izven naselja Prebold obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala sopotnica v osebnem vozilu. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčil v betonski prepust in nato zapeljal na travnik, kjer se je vozilo prevrnilo. Voznik je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,54 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so vozilo zasegli, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje ga bodo kazensko ovadili.

Okoli 20.30 ure so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi v Celju, na Mariborski cesti, kjer je voznik osebnega vozila izsilil prednost kolesarki, ki je vozila v napačni smeri. Kolesarka se je v trčenju lažje poškodovala.

V večernih urah so policiste iz Zdravstvenega doma v Žalcu obvestili, da je pri njih iskal pomoč voznik e-skiroja, ki je padel in se lažje oškodoval. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,31 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi hitri postopek z odločbo, so sporočili s PU Celje.